Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Mejeris: Šodien nespēlējām kā komanda

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas trešdien Eiropas čempionāta pirmā posma spēlē Rīgā ar 74:75 piekāpās Ukrainai, neesot spēlējusi kā komanda, pēc mača atzina valstsvienības spēlētājs Mareks Mejeris.

Līdz ar zaudējumu, lai sasniegtu izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, Latvijai rītdienas mačā jāuzvar Igaunija, kurai šodien vēl cīņa priekšā ar Lietuvas izlasi.

"Šodien enerģijas bija daudz par maz, nespēlējām kā komanda un tas mūs iegāza gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Arī beigās tieši šādu komandas darbību pietrūka. Nebija tāda "kapāšanās" kā vajadzētu, kaut kas šodien īsti nebija," teica Mejeris, kurš uzskata, ka komandai jāmēģina uzlādēties pozitīvāk. "Šī enerģija, kas ir tagad, jāpārvērš citā un jāturas kopā kā komandai, jo pa vienam mačus neuzvarēsim".

Kā pirms mača aģentūrai LETA atzīmēja viens no valstsvienības treneriem Ainars Zvirgzdiņš, Latvijas izlasei viens no galvenajiem uzdevumiem būs apturēt Ukrainas izlases centra uzbrucēju Kirilu Fesenko.

Ukrainis šajā mačā guva 21 punktu un savāca desmit atlēkušās bumbas.

"Viņš neko astronomisku neizdarīja, vienīgi sodus sameta beigās, ko parasti nedara," Mejeris teica par Fesenko.

Savukārt Latvijas valstsvienības spēlētājs Rolands Freimanis žurnālistiem atzina, ka "bijām atslābinājušies, domājām, ka viss darbs padarīts. (..) Katra spēle ir svarīga, un katrs punkts ir svarīgs. Tas ir Eiropas čempionāts, tās nav nekādas pārbaudes spēles. Ukraiņi mūs šodien sodīja, parādot, ka nevar atslābināties."

Šis Ukrainai bija pirmais panākums šajā finālturnīrā, kamēr Latvija cieta savu otro zaudējumu četrās spēlēs.

"Ukraiņi šodien ne ar ko nepārsteidza. Drīzāk mēs viņus pārsteidzām ar savu necīnīšanos un nevīrišķību," uzskata Freimanis. "Neizpildījām šī mača plānu, mums bija nepieciešama uzvara. Uzbrukumā spēlējām pasīvi. Arī beigās mazliet nepaveicās, bet neko darīt. Ar to dzīve nebeidzas un jāiet tālāk."

Lai sasniegtu izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, Latvijai rītdienas mačā obligāti jāuzvar Igaunija, kurai šodien vēl cīņa priekšā ar Lietuvas izlasi.

"Nav vēl nekas zaudēts, jācīnās tālāk. Pret igauņiem nav variantu - obligāti jāuzvar," uzskata basketbolists.

Līdz ar to D apakšgrupā trīs uzvaras četros mačos izcīnījusi Čehija, divi panākumi trīs mačos ir Lietuvai, bet divas uzvaras četrās spēlēs guvusi Beļģija un Latvija. Igaunijai viens panākums trīs mačos, bet Ukrainai tikpat daudz uzvaru četros dueļos.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi