Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Medijs: Vairākas komandas ir gatavas iesaistīties maiņas darījumos, lai iegūtu Bertānu

Vairākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas ir gatavas iesaistīties maiņas darījumos, lai savā rīcībā iegūtu Dāvi Bertānu, ziņo ASV medijs NBC Sports.

Jau iepriekš ziņots, ka interesi par Bertānu izrādījušas Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks" un arī Atlantas "Hawks".

Pirmdien "NBC sports" ziņo, ka vairākas komandas ir gatavas iesaistīties "sign and trade" darījumos, lai iegūtu Bertānu, jo brīvajos līdzekļos nav tik lielas summas, lai spēlētājam izteiktu pilnvērtīgu piedāvājumu.

Šādos darījumos nereti ir iesaistītas vismaz trīs komandas, kuras savā starpā vienojas par konkrētu spēlētāju iegūšanu un vēlāk veic nepieciešamās rokādes, lai apmierinātas būtu visas puses.

Lai arī konkrētas komanda netiek minētas, medija rīcībā esošā informācija liecina, ka tās ir divas Austrumu konferences vienības, kā arī viena komanda no Rietumu konferences. NBC sports aplēses liecina, ka šīs trīs komandas varētu būt Bostonas "Celtics", Losandželosas "Lakers" un Denveras "Nuggets".

"NBC sports" vēsta, ka "Hawks", "Suns" un "Knicks" ir vienas no retajām komandām, kuras Bertānu var piesaistīt bez maiņas darījumiem.

Pats Bertāns un arī viņa līdzšinējā komanda Vašingtonas "Wizards" jau vairākkārt uzsvēruši, ka vēlas pagarināt sadarbību.

Pirmā roka sarunās ar Bertānu piederēs "Wizards", taču zināms, ka klubs centīsies izvairīties no "greznības nodokļa", kas jāmaksā, ja spēlētāju algās iztērēts vairāk nekā to paredz līgas limits. 35% no "Wizards" kopējā budžeta, kas paredzēts spēlētāju algām, saņem Džons Vols, bet vēl lauvas tiesa atvēlēta arī Bredlijam Bīlam. 

Vēl decembrī Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka Bertāns var cerēt uz līgumu, kurā ik sezonu "makā ieripo" 15-20 miljoni ASV dolāru (aptuveni 12,6 līdz 16,9 miljoni eiro).

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns ir aizvadījis 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs ir guvis 15,4 punktus, sakrājis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

"Wizards" Orlando aizvadīja astoņas regulārā čempionāta spēles, bet "play-off" neiekļuva.

Jau ziņots, ka NBA Spēlētāju asociācija (NBPA) ceturtdien ir nobalsojusi par gatavošanos nākamās sezonas sākšanai 22.decembrī. Paredzams, ka līdz decembra pirmajai dienai klubiem jau būs iespēja veikt pārrunas un arī noslēgt līgumus ar spēlētājiem.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi