Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediji: Kids ir reālākais kandidāts uz Mavericks galvenā trenera amatu

Džeisons Kids ir reālākais kandidāts uz Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas Mavericks galvenā trenera amatu, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Pirms nedēļas no amata atkāpās ilggadējais "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš ceturtdien tika apstiprināts darbā Indiānas "Pacers" komandā.

"The Dallas Morning News" vēsta, ka Kida izredzes kļūt par "Mavericks" galveno treneri palielināja kluba lēmums nolīgt komandas kādreizējo zvaigzni Dirku Novicki konsultanta amatā. 

Pēdējās divas sezonas 48 gadus vecais Kids strādājis Losandželosas "Lakers" komandā par trenera asistentu. 

Pirms tam viņš no 2014. līdz 2018.gadam vadīja Milvoki "Bucks" līdz tika atbrīvots no amata. Ar Kidu pie stūres "Bucks" tika pie 139 uzvarām un piedzīvoja 152 zaudējumus, divreiz sasniedzot izslēgšanas turnīru. Vēl pirms tam Kids vienu sezonu trenēja Bruklinas "Nets" komandu.

NBA karjeras laikā Kids spēlēja piecās vienībās. Individuāli spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan savu rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Tikmēr ESPN un "The New York Times" ziņo, ka "Mavericks" pārrunā iespēju piesaistīt Niko Herisonu ģenerālmenedžera amatā. Viņam būs jāaizvieto Donijs Nelsons, kurš "Mavericks" klubā strādāja kopš 1998.gada, bet pagājušajā nedēļā viņa un komandas ceļi šķīrās.

Herisons ilgstoši strādā sporta apģērbu ražotājā "Nike" un patlaban ir Ziemeļamerikas basketbola sporta mārketinga nodaļas viceprezidents. Strādājot "Nike", Herisonam izveidojušās labas attiecības ar vairākām līgas zvaigznēm.

"The Dallas Morning News" arī vēsta, ka Novickis ģenerālmenedžera amatā vēlētos redzēt savu citu komandas biedru Maiklu Finliju. Plānots, ka septiņas sezonas "Mavericks" komandā strādājušais Finlijs paliks klubā, bet viņa loma pagaidām nav skaidra.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi