Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Losandželosas Lakers noliek NBA čempionu pilnvaras

Losandželosas Lakers ceturtdien nolika Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu pilnvaras, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā atzīstot Fīniksas Suns pārākumu, kamēr otrā Rietumu grupas duelī Denveras Nuggets izrādījās spēcīgāka par Portlendas Trail Blazers.

Losandželosas "Lakers" savā laukumā piekāpās Fīniksas "Suns" ar 100:113 (14:36, 27:26, 35:27, 24:24), sērijā atzīstot pretinieku pārākumu ar 4-2.

Uzvarētāju labā 47 punktus guva Devins Bukers, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas. No spēles viņš trāpīja 15 no 22 metieniem, tai skaitā astoņus no desmit tālmetieniem.

Mājiniekiem Lebrons Džeimss guva 29 punktus, kā arī sakrāja deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, taču "Lakers" nespēja atspēlēties no "bedres" 29 punktu lielumā (19:48) otrās ceturtdaļas vidū.

Pēdējoreiz NBA čempione pirmajā izslēgšanas maču kārtā zaudēja 2015.gadā, šādā veidā izceļoties Sanantonio "Spurs".

"Tas ir vienīgais veids, kā varēja sasniegt to, ko vēlamies," Bukers sacīja par pirmajā kārtā pretī izlozēto "Lakers". "Mēs zinājām, ka netiksim tur, kur vēlamies, nepārvarot viņu barjeru, un tas notika pirmajā kārtā."

Džeimss, kurš iepriekšējā vasarā izcīnīja ceturto NBA čempionu titulu, 14 iepriekšējās izslēgšanas spēļu reizēs vēl nekad nebija zaudējis pirmajā kārtā.

"Lakers" noteikti pietrūka pagājušās sezonas finālsērijas vērtīgākā spēlētāja Entonija Deivisa, kurš ceturtdien cirkšņa sastiepuma dēļ laukumā bija tikai piecas ar pusi minūtes, tāpēc izlaižot ceturtās spēles otro puslaiku un visu piekto sērijas spēli.

"Viņš ir karotājs," par Deivisu sacīja "Lakers" treneris Frenks Vogels. "Viņam bija grūti pārvietoties. Mēs darījām visu iespējamo, lai mazinātu traumas sekas, un cerējām, ka nedaudz palīdzēs spēles adrenalīns."

Tikmēr Bukers pirmajā ceturtdaļā guva 22 punktus, ieskaitot sešus realizētus tālmetienus no sešiem.

"Suns" izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, pirmo reizi kopš 2010.gada sasniedzot otro kārtu un Rietumu konferences finālā izstājoties pēc cīņas ar "Lakers".

Otrajā kārtā Fīniksas klubu gaida tikšanās ar Denveras "Nuggets".

Portlendas "Trail Blazers" savā laukumā nespēja paildzināt sēriju, piekāpjoties "Nuggets" ar 115:126 (33:29, 35:32, 33:37, 14:28).

Serbu centrs Nikola Jokičs guva 36 punktus, 20 no tiem gūstot trešajā spēles nogrieznī, tiekot arī pie astoņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Maikls Porters juniors pirmajā ceturtdaļā guva 22 no saviem 26 punktiem, kamēr Montijs Moriss pievienoja 22 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa.

"Mēs paveicām labu darbu aizsardzībā un izšķirošos brīžos guvām dažus svarīgus grozus," sacīja Jokičs. "Tas bija komandas darbs."

Pēc 108:108 "Nuggets" veica 11:0 izrāvienu, Āronam Gordonam nepilnu minūti līdz spēles beigām ar trīspunktnieku apzīmējot uzvaru (124:115).

Damjans Lilards Portlendas vienības labā guva 28 punktus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, Kristians Makkolums pievienoja 21 punktu, Normans Pauels - 17.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi