Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Lietuvas basketbolisti izstājas no cīņas par Eiropas čempionāta medaļām

Lietuvā notiekošā Eiropas basketbola čempionāta izšķirošās cīņas par medaļām notiks bez turnīra saimniekiem Lietuvas basketbolistiem, kuri trešdien Kauņā dramatiskā cīņā piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfināla spēlē pret Maķedonijas izlasi - 65:67 (34:30).Maķedonijas basketbolisti piektdien pusfinālā tiksies ar Spānijas valstsvienību, kas pirmajā ceturtdaļfinālā ar 86:64 (35:31) uzvarēja Slovēnijas izlasi.

Savukārt lietuvieši turpinās cīņu par 5.-8.vietu ar spēli pret slovēņiem. Kā zināms, Eiropas čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji arī nodrošinās ceļazīmes uz Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 3.-6.vietu ieguvēji - tiesības nākamgad piedalīties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Visa pirmā puslaika gaitā vadībā bija Lietuvas basketbolisti, taču tikai uz brīdi viņu pārsvars sasniedza astoņus punktus (29:21). Katru reizi maķedonieši ar naturalizēto amerikāni Makalebu (14 punkti pirmajā puslaikā) priekšgalā atspēlējās līdz viena metiena tiesai. Pēc pirmā puslaika čempionāta saimniekiem plus četri.

Divarpus minūtes pēc otrā puslaika sākuma Maķedonijas izlase pirmo reizi panāca izlīdzinājumu (38:38), bet brīdī vēlāk arī uz brīdi izvirzījās vadībā (42:41). Arvien nervozākās spēles trešās ceturtdaļas beigās mājiniekiem gan izdevās atgūt dažu punktu pārsvaru.

Ceturtajā ceturtdaļā starpība svārstījās starp vienu no pieciem punktiem lietuviešu labā, taču cīņas galotne mājiniekiem sanāca pavisam neveiksmīga.

Pusminūti līdz pamatlaika beigām, kad rezultāts bija 65:63 Lietuvas izlases labā, laukuma saimnieku pēdējās desmitgades spožāka zvaigzne Šarūns Jasikevičs uzbrukumā uz gludas vietas paslīdēja un pazaudēja bumbu. Maķedonijas atbilde bija neprecīza, taču Darus Songaila kļūdījās piespēlē un deva pretiniekiem iespēju vēl vienam uzbrukumam - un Vlado Ilijevskis 11 sekundes līdz beigām realizēja tālmetienu.

Atlikušajā laikā Lietuvas izlasei gan izdevās uzbrukumu, taču patāls Jasaiša metiens bija neprecīzs, un Ilijevskis ar soda metienu pielika punktu mājiniekiem tik neveiksmīgajam mačam.

Bo Makalebs uzvarētāju labā guva 23 punktus.

Ceturtdien notiks abas pārējās ceturtdaļfināla spēles Francija - Grieķija un Krievija - Serbija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi