Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietuva piedzīvo pirmo zaudējumu, PK pusfinālu sasniedzot serbiem

Pasaules kausā basketbolā vīriešiem otrdien ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja Lietuvas valstsvienība, kas ar 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:14) piekāpās Serbijas izlasei.

Lietuviešiem līdz mačam ar serbiem bija perfekta bilance - piecās divu apakšgrupu etapu spēlēs tika izcīnītas piecas uzvaras. Tomēr cīņā par vietu pusfinālā pārāki izrādījās serbi, kuri pirmajā ceturtdaļā bija iedzinējos arī ar sešu punktu starpību (10:16). Vēl līdz pirmajam pārtraukumam Serbijas basketbolistiem izdevās deficītu samazināt līdz minimumam, bet turpinājumā pārņemt iniciatīvu un spēles grožus savās rokās, svinot drošu uzvaru.

Serbijas izlases rindās ar 21 gūto punktu izcēlās Bogdans Bogdanovičs, 17 punktus guva Filips Petruševs, bet 11 - Stefans Jovičs. Lietuviešu sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Tads Sedekerskis, kura rēķinā arī deviņas izcīnītas atlēkušās bumbas. Roks Jakubaitis atzīmējās ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet pa 11 punktiem guva Igns Brazdeiķis un Jonass Valančūns.

Lietuvieši šoreiz zaudēja cīņā par atlēkušajām bumbām (28 pret 33) un sliktāk izpildīja metienus no spēles, realizējot 43% (pret 55%) metienu. Divpunktu metienus Lietuvas basketbolisti izpildīja ar 54% precizitāti (serbi ar 63%), bet tālmetienus vien ar 32% (serbiem 41%).

Lietuvas basketbolisti pieļāva arī vairāk kļūdu (15 pret 8), bet rezervisti guva tikai 11 (serbiem 38) punktus.

Līdz mačam ar serbiem Lietuvas izlase uzvarēja visās piecās spēlēs - tika pārspēta Ēģipte (93:76), Meksika (96:66), Melnkalne (91:71), Grieķija (92:67) un ASV (110:104). Savukārt Serbija pirmajā posmā uzvarēja Ķīnu (105:63), Puertoriko (94:77) un Dienvidsudānu (115:83), bet otro posmu sāka ar zaudējumu Itālijai (76:78), tādējādi pēdējā spēlē bija jācīnās par vietu ceturtdaļfinālā, ar 112:79 pārspējot Dominikānas Republiku.

Lietuva ar Serbiju tikās 2010.gada Pasaules kausa mačā par trešo vietu, toreiz Stambulā ar 99:88 uzvarot lietuviešiem.

Pusfinālā serbi tiksies ar ceturtdaļfināļa pāra Kanāda-Slovēnija uzvarētāju. Šī spēle tiks aizvadīta trešdien.

Šodien vēl vienā ceturtdaļfināla duelī tiksies Itālijas un ASV basketbolisti. Spēles sākums plānots plkst.15.40 un maču tiešraidē varēs vērot "Go3 Sport" kanālos.

Pirmo divu posmu spēles notika Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā, bet labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Turnīrs noslēgsies 10.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi