Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

LBS nevēlas konkretizēt basketbola izlasei izvirzīto mērķi Eiropas čempionātā

Latvijas vīriešu basketbola izlasei, kas trešdien Šauļos sāks Eiropas čempionātu (EČ), konkrēts uzdevums no Latvijas Basketbola savienības (LBS) nav izvirzīts galvenokārt tāpēc, ka komanda būs gados visjaunākā no visām 24 dalībniecēm.

To pirmdien preses konferencē pirms izbraukšanas uz Lietuvu apstiprināja LBS prezidents Valdis Voins. Latvijas izlases spēlētāju vidējais vecums būs nepilni 22 gadi. LBS prezidents arī paskaidroja, ka tas ir tāpēc, lai pēc tam neviens neteiktu, ka komanda nav izdarījusi to, ko no tās gaidīja, taču visa basketbola sabiedrība vērtēs komandas spēli, un viņš sagaida, ka tā cīnīsies

''Grupa ir nopietna, pretinieki visi ļoti respēktējami," sacīja Voins.

EČ finālturnīru Latvijas izlase trešdien sāks pret Franciju, ceturtdien cīnīsies pret Serbiju, piektdien - pret Itāliju, savukārt pret Izraēlu un Vāciju spēles paredzētas attiecīgi svētdien un nākampirmdien. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

LBS arī tic, ka treneri pareizi virzījuši komandas sagatavošanas darbu, norādīja Voins.

Izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atzina, ka sagatavošanās darbs paveikts pilnā apmērā un varbūt pat vairāk. Laiks rādīšot, vai atdeve no spēlētājiem būs jau šoreiz vai kādā nākamajā reizē.

''Mēs piedalāmies vēstures veidošanā," uzsvēra treneris un paskaidroja, ka tas ir pietiekams mērķis komandai pilnai motivācijai.

''Cīnīsimies par Latviju, un es esmu lepns, un visi var būt lepni, ka mums ir tik jauna komanda. Parādīsim, ka varam ko izdarīt," solīja izlases kapteinis Jānis Blūms.

LBS padomes priekšsēdētājs Ojārs Kehris uzskata - ja smaidīs veiksme, savas iespējas komanda izmantos. Viņš ir pārliecināts, ka komandai labākās spēles vēl priekšā un kāpēc gan lai tās neparādītu Šauļos. Kehris arī cer, ka komandai būs atbalstītāji Šauļos un vēlāk arī nākamajos posmos Viļņā un Kauņā.

Viena no valstsvienības atbalstītājiem akciju sabiedrības "Latvijas gāze" prezidents Adrians Dāvis domā, ka paaudžu maiņa izlasē ir pareza rīcība un abas pēdējās uzvarētās pārbaudes spēles devušas zināmu pārliecību. Tas ir labi, ka grupā ir tik spēcīgi pretinieki, jo uzvara pār tādām komandām dod īpašu pārliecību par sevi.

''Arī baravikas neaug tik ātri,'' atgādināja Dāvis ar domu, ka ne jau uzreiz no Latvijas komandas būtu jāgaida uzvaras pār visiem pretiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi