Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vīriešu basketbola izlase cer uz Eirolīgas spēlētājiem

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā pagaidām nav iekļauti ULEB Eirolīgas spēlētāji, taču tiek gaidīta atbilde par viņu iespējamo palīdzību 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, sestdien atklāja valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas vīriešu izlase februārī savā laukumā uzņems kvalifikācijas turnīra pēdējās divas spēles.

"Visi spēlētāji ir gatavi ziedot sevi izlasei. Protams, ir svarīgi, vai klubi viņus atlaidīs. Galvenās sarunas būs nākamajā nedēļā. Ļoti saprotam, ka Eirolīgā katra spēle ir ļoti svarīga. Ceram uz sadarbību ar klubiem. Treneri vēl pagaidām nevar atbildēt, vai palaidīs spēlētājus vai nē," teica Štelmahers.

Viņš arī atzīmēja, ka katrs spēlētājs, kas būs sastāvā, saprot šo maču nozīmīgumu. Pagaidām paplašinātajā sarakstā iekļauti 24 basketbolisti.

"Gaidām atbildes no Eirolīgas spēlētājiem, taču visi, kas ir sarakstā, ir cienīgi pārstāvēt Latvijas izlasi. Liels prieks redzēt, ka spēlētāji gatavi sevi ziedot izlasei. Liela pateicība viņiem," atzīmēja Štelmahers.

No Eirolīgas spēlētājiem savu gatavību palīdzēt pauda Jānis Timma. Viņa un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" Eirolīgā ieņem pēdējo vietu un drīzumā oficiāli zaudēs cerības uz izslēgšanas turnīru.

"Es ļoti ceru, ka varēšu palīdzēt. Situācija šobrīd klubā nav skaidra, tāpēc nevaru atbildēt uz jautājumu, vai būšu vai nē. Ja fiziski būšu gatavs spēlēt un veselība atļaus, tad noteikti gribētu atgriezties izlasē un palīdzēt tai sasniegt mērķus. Tā man vienmēr bijusi prioritāte, neskatoties ne uz ko," stāstīja Timma.

Finālturnīram Latvijas komanda var kvalificēties divos veidos: 1) 20.februārī uzvarot Bulgārijas izlasi vismaz ar sešu punktu starpību; 2) uzvarot Bulāriju ar 1-5 punktu starpību un 22.februārī uzvarot Grieķiju.

"Ir jāspēlē sava spēlē. Mēģināsim spēlēt ātri un izmantot iespējas zem groziem, kur bulgāri nav tik spēcīgi. Galvenais spēlēt ar pārliecību. Domāju, ka mierīgi varam uzvarēt ar vajadzīgo pārsvaru. Taču par to nav jādomā līdz pēdējām minūtēm. Jāspēlē katrs uzbrukums un katra aizsardzība, un tad jau viss būs kārtībā," uzsvēra Štelmahers.

Vīriešu valstsvienībām paredzēts logs no 15. līdz 22.februārim, un tā laikā jānoskaidro 13 finālturnīra dalībniekus. H grupas spēles paredzētas 20. un 22.februārī. Pirmajā dienā spēlēs Latvija - Bulgārija un Grieķija - Bosnija un Hercegovina, otrajā tiksies Latvija - Grieķija un Bulgārija - Bosnija un Hercegovina. Finālturnīram kvalificējas trīs komandas.

Pēc četrām kārtām Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases ar trim uzvarām jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un ceļazīmi uz finālturnīru. Uz trešo pretendē Latvija un Bulgārija (abām pa vienai uzvarai). Pagaidām trešajā vietā ir Bulgārijas izlase, kas pirmajā aplī uzvarēja savstarpējā mačā, otrajā pagarinājumā panākot 110:104.

Novembrī vīriešu izlase spēlēja "burbulī" Sarajevā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš (abi - "Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs, Artūrs Strautiņš (abi - Varēzes "Obenjobmetis", Itālija), Artūrs Ausējs, Māris Gulbis (abi - "Ventspils"), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Jānis Blūms (bez kluba), Artjoms Butjankovs ("Samara", Krievija), Kristaps Dārgais ("Ogre"), Andrejs Gražulis (Triestes "Allianz", Itālija), Iļja Gromovs ("Liepāja"), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Kaspars Vecvagars (Leidas "ICG Forca", Spānija), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi