Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas U-20 basketbolistes kļūst par Eiropas vicečempionēm

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase svētdien Klaipēdā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā, finālā ar rezultātu 59:85 (11:29, 13:18, 19:18, 16:20) zaudējot Francijai.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase iepriekš trīs reizes bija izcīnījusi bronzas medaļas 2005., 2009. un 2010.gadā. Līdz šim neviena no Latvijas jaunatnes sieviešu izlasēm nebija spēlējusi Eiropas čempionātu finālos.

Latvijas izlases rindās ar 17 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Vanesa Jasa, 17 punkti un četras bumbas zem groziem bija Luīzei Silai, bet astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Enija Vīksne.

Uzvarētājām 20 punktus guva Karla Leite, bet 18 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī sešas bumbas zem groziem bija Inesai Debruāzai.

Francūzietes jau spēles sākumā ierobežoja Latvijas izlases līderi Jasu, latvietēm tikai pirmajās minūtēs turoties līdzi rezultātā. Francūzietes bija pārākas visos galvenajos statistikas rādītājos, tajā skaitā bija precīzākas metienos no spēles (48%/38%) un cīņā zem groziem (40/25). Latvietēm bija vairāk punktu no soda laukuma (34/30), tikai par vienu kļūdu vairāk (13/12) un tikpat piezīmju (abām - 24).

Pirms tam spēlē par bronzu Spānijas basketbolistes ar 94:36 sagrāva Serbiju.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 56:53 guva panākumu pār Serbiju un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta finālu. Dienu iepriekš ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolistes ar rezultātu 58:49 pārspēja Portugāli, iekļūstot labāko četriniekā pirmo reizi kopš 2010.gada. 

Latvietes D apakšgrupā pirmajā mačā ar rezultātu 62:66 zaudēja beļģietēm, pēc tam ar 76:69 guva panākumu pār Itāliju, bet trešajā spēlē ar 67:56 pārspēja Turcijas basketbolistes un nodrošināja pirmo vietu grupā. Astotdaļfinālā tika gūta virsroka pār Zviedriju - 81:72.

Latvijas U-20 sieviešu izlasi vada Aigars Nerips, kura palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs:

Enija Paula Vīksne (RSU), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Vanesa Jasa ("TTT Rīga"), Līva Liniņa, Katrīna Raina Kalniņa, Franciska Treiliha (visas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Marta Daniela Leimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Luīze Sila ("Celta", Spānija), Nikola Priede (Vērmontas Universitāte, NCAA), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi