Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas sieviešu izlasi trenēs Gundars Vētra

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde Latvijas sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprinājusi Gundaru Vētru, ceturtdien ziņo LBS.

Jau ziņots, ka iepriekš speciālista kandidatūru šim amatam bija atbalstījusi LBS Treneru komisija.

Līgums noslēgts līdz 2023.gada Eiropas čempionāta cikla beigām

Pirmais oficiālais pārbaudījums izlasei jaunā trenera vadībā būs Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrs, kas sāksies 2021.gada novembrī.

"Izvērtējot sieviešu valstsvienības rezultātus un tuvākās perspektīvas, Treneru komisija un LBS valde atbalstīja pieredzējuša latviešu speciālista virzīšanu galvenā trenera amatam," izvēli sarunā ar LBS preses dienestu pamato LBS prezidents Raimonds Vējonis. "Vētra daudzus gadus ir vadījis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas klubus, kā arī izcīnījis titulus Krievijas un Polijas čempionātos un kausa izcīņās, apliecinot starptautiska līmeņa profesionāļa kvalifikāciju."

Prezidents arī izteica pārliecību, ka Vētras pieredze un darba stils "palīdzēs apvienot Latvijas sieviešu basketbola resursus, lai valstsvienība atgrieztos Eiropas labāko komandu sabiedrībā".

"Iespēja vadīt Latvijas valstsvienību ir pagodinājums, iespēja un jauna pieredze," par jauno amatu saka Vētra. "Priecājos, ka saņēmu šādu piedāvājumu un varu to pieņemt. Īpaši tādēļ, ka lielāko daļu valstsvienības spēlētāju labi pazīstu jau, kopš viņas trenējās un spēlēja kopā ar manām meitām."

Vienlaicīgi treneris turpinās strādāt arī Gdiņas klubā, ar kuru, kā jau iepriekš ziņots, maija sākumā pagarināts līgums. Trenera pienākumi Latvijas valstsvienībā ir saskaņoti ar "Arka" kluba vadītājiem, kuriem "patīk, ka viņu darbinieks ir novērtēts".

Vātra jau piedāvājis valstsvienības darbā iesaistīties treneriem - Ainaram Zvirgzdiņam, Mārtiņam Zībartam un Matīsam Rožlapam -, kuri piekrituši nākt talkā.

Par tuvākajiem darbiem Vētra min komunikāciju ar spēlētājām. Paredzams, ka jūnijā tiks nodrošinātas individuālo treniņu iespējas basketbolistēm, kuras vēlēsies tās izmantot. Jūlija otrajā pusē paredzēta treniņnometnieun divas pārbaudes spēles.

"Ieliksim pamatus komandas taktikai, lai novembra sabraukumā darbs nebūtu jāsāk no baltas lapas," par vasaras darbu saka Vētra, atzīmējot, ka pirmais mērķis ir kvalificēties 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Uz Latvijas sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatu kandidēja arī Zvirgzdiņš, Mārtiņš Gulbis un Mārtiņš Zībarts.

Februārī Latvijas sieviešu basketbola izlase palika bez ceļazīmes uz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīru un pēc kvalifikācijas cikla beidzās līgums ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi.

Kopš 2017.gada Vētra vada titulēto Polijas sieviešu basketbola komandu Gdiņas "Arka", kas spēlē FIBA Eirolīgā. Šosezon komanda izcīnījusi Polijas kausu un uzvarējusi Polijas čempionātā.

Vētra savas trenera karjeras laikā vadījis gan vīriešu, gan sieviešu komandas. No 2003. līdz 2005.gadam un 2006./2007.gada sezonā speciālists trenēja "Barons"/LMT vienību, savukārt 2006.gada sezonā viņš bija Krievijas kluba Permas "Ural Great" otrais treneris.

Turpinājumā Vētra no 2007. līdz 2011.gadam strādāja ar sieviešu klubiem - sākotnēji trenēja Krievijas vienību Maskavas CSKA, bet pēc tam pārņēma Jekaterinburgas UGMK komandu, vairākkārt uzvarot šīs valsts čempionātā.

2011.gadā Vētra atgriezās pie vīriešu komandu stūres un ar "Ventspils" klubu izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tomēr pēc sezonas klubs un treneris izlēma sadarbību neturpināt. Pēc tam viņš atgriezās Krievijā un pa vienai sezonai vadīja vīriešu komandas Vladivostokas "Spartak" un Sanktpēterburgas "Dinamo", bet no 2014. līdz 2016.gadam bija sieviešu vienības Kurskas "Dinamo" stūrmanis.

Vētra 1992./1993.gada sezonā spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Minesotas "Timberwolves", kura sastāvā 13 mačos vidēji iemeta 3,5 punktus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi