Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas pretiniece Grieķija iekļūst finālturnīrā, kuram tuvojas arī Serbija

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Grieķija pirmdien nodrošināja vietu finālturnīrā, kuram tuvojas arī Serbija.

Pirms tam no Eiropas izlasēm pirmdien kvalifikācijas barjeru pārvarēja arī Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva un Francija, bet no Āzijas izlasēm finālturnīrā iekļuva Ķīna.

Grieķija izbraukumā ar rezultātu 72:70 (19:19, 12:15, 27:21, 14:15) uzvarēja Beļģiju.

Grieķijas izlasē 20 punktus guva Jannulis Larendzakis, bet 13 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Nikam Kalatesam. Beļģiju no zaudējuma neglāba Retina Obasohana individuāli veiksmīgā spēle - mājinieku līderis šajā mačā guva 30 punktus.

Tikmēr Serbija spraigā cīņā mājās ar rezultātu 77:76 (24:21, 13:13, 17:20, 23:22) uzvarēja Turciju, kas tikpat kā zaudējusi izredzes iekļūt finālturnīrā.

Serbiem 18 punktus guva Marko Guduričs un 16 punktus pievienoja Dušans Rištičs. Turcijas izlasē 22 punkti bija Skotam Vilbekinam, bet 18 punktus sameta Onuralps Bitims.

Jau ziņots, ka Latvija, kas piektdien nodrošināja ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru, atlases cikla otrā posma astotajā mačā ar rezultātu 79:63 (22:17, 18:11, 18:12, 21:23) uzvarēja Lielbritāniju.

I apakšgrupā pirms pēdējiem diviem mačiem līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Latvija, pa pieciem panākumiem ir Grieķijai un Serbijai, trīs uzvaras guvušas Turcija un Beļģija, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Trīs labākās grupas komandas kvalificēsies finālturnīram.

Pēdējais izlašu logs paredzēts 2023.gada februārī.

Finālturnīrs no 2023.gada 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā. Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai un Ķīnai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Amerikas zonā - Kanāda, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi