Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas basketbolisti - trešie precīzākie divpunktu metienu izpildītāji Pasaules kausā

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīra pirmajā posmā bija trešā precīzākā divpunktu metienu izpildē, liecina turnīra rīkotāju apkopotā statistika.

Latvijas basketbolisti savās debijas meistarsacīkstēs iekļuvuši labāko 16 komandu pulkā, pirmā posma apakšgrupā ar 109:70 uzvarot Libānu un ar 88:86 pārspējot Franciju, kā arī ar 75:101 zaudējot Kanādai. Ar vidēji 90,7 punktiem spēlē Latvija ir devītā rezultatīvākā, kamēr līderpozīcijā ir pirmā posma pretinieki kanādieši, kuri caurmērā vienā mačā guvuši 108 punktus.

Aizvadītajos trīs mačos Latvijas basketbolisti divpunktu metienus realizēja ar 66,3% precizitāti, kas ir trešais labākais rādītājs 32 komandu vidū. Par latviešiem trāpīgāki metienos no tuvas distances bijuši tikai vācieši (71,7%) un serbi (67%).

Tālmetienu izpildē Latvija ir sestā labākā ar 39,6%, bet līderi šajā rādītājā ir serbi ar 44,7% realizāciju. No spēles latvieši ir septītie precīzākie ar 51,8%, savukārt pirmie ir atkal serbi - 57,2%. Rezultatīvajās piespēlēs Latvija ar 25,7 ir piektā, bet līderi arī šajā statistikas rādītājā ir serbi ar 29,7 piespēlēm mačā.

Soda metienu realizācijā Latvijas izlase atrodama tikai 20.vietā ar 71,8%, kamēr labākie šajā elementā bijuši itāļi ar 89,2%. Savukārt cīņā zem groziem ar vidēji 30 atlēkušajām bumbām Latvijas basketbolisti apsteidz tikai Meksiku un Libānu, bet pirmie ar vidēji 48 bumbām ir lietuvieši.

Ar vidēji 10,3 kļūdām mačā Latvijas izlase dala piekto vietu starp komandām, kas vismazāk kļūdījušās, un ar vidēji 18,3 piezīmēm dala 11.pozīciju disciplinētāko komandu sarakstā.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Rolands Šmits ar vidēji 15,3 punktiem ir 30., bet līderis ar caurmērā 30 punktiem ir slovēnis Luka Dončičs. Realizētājos metienos no spēles Šmitam ir 59,4% un devītā vieta, kamēr vistrāpīgāk metienus - ar 75% realizāciju - izpildījis serbs Nikola Jovičs. Šmitam ir arī teicama divpunktu metienu realizācija - 15 no 17 jeb 88,2%, taču turnīra oficiālajā statistikā uzskaitīti tikai basketbolisti, kuri vidēji mačā izpildījuši sešus divpunktu metienus.

Dairis Bertāns, kuram finālturnīrs noslēdzās otrajā mačā, ar vidēji 72,7% realizētājiem tālmetieniem ir otrs labākais "trejaču" izpildītājs aiz serba Dušana Rističa, kuram ir 83,3%, tiesa, gandrīz divreiz mazāk izpildīto metienu aiz perimetra. 

Divpunktu metienu realizācijā Andrejs Gražulis ar 61,1% dala 13.vietu ar kanādieti Kelliju Oliniku un Janni Papapetru, bet labākais ar 87% ir Japānas basketbolists Džošua Hokinsons. Gražulis vidēji mačā pārtvēris 2,3 bumbas, kas ir dalīts piektais labākais rezultāts, kamēr visvairāk pretinieku uzbrukumus šādi apturējis Dončičs - trīs reizes.

Artūrs Žagars vidēji mačā izdalījis 6,7 rezultatīvas piespēles un ir desmitais kopā ar Filipīnu basketbolistu Džordanu Klārksonu un itāli Marko Spisu. Visvairāk savus komandas biedrus - vidēji 8,7 reizes spēlē - apgādājis Tremonts Voterss no Puertoriko.

Cīņā zem groziem Rodions Kurucs savācis vidēji 6 bumbas, kas dod dalītu 28.vietu, bet labākie šajā rādītājā ar 12 bumbām bijuši Hokinsons un Kaboverdes basketbolists Valters Tavarešs.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi