Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Latvijas basketbolisti pārliecinoši apspēlē Zviedriju

Latvijas basketbola valstsvienība ceturtdien Arēnā Rīga izcīnīja uzvaru savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Latvijas basketbolisti ar 89:67 apspēlēja Zviedrijas izlasi.

Izlases kapteinim Uvim Helmanim bija vajadzīgas tikai divas minūtes un desmit sekundes, lai trīs reizes izmantotu brīdi, kad bija atstāts brīvs, un realizētu trīs tālmetienus. Tieši tik daudz bija aizritējis spēles laiks, bet Helmanis bija guvis jau deviņus punktus.

Rezultatīvi spēlēja arī zviedri. Turklāt viņi acīgi nospēlēja aizsardzībā, jo Latvijas izlase sākotnēji centās bumbu iespēlēt uz groza apakšu Biedriņam.

Arī spēles turpinājumā Latvijas izlasei galvenais punktu avots bija tālmetieni, turklāt ar augstu precizitāti. Zviedri savā soda laukumā tika labi galā ar pienākumiem un, ja arī ļāva Latvijas izlases garajiem basketbolistiem saņemt piespēles, traucēja viņiem izpildīt brīvus metienus.

Taču zviedri ilgi nespēja noturēt līdzīgu cīņas gaitu un pirmā puslaika beigās mājiniekiem izdevās pamazām atrauties (puslaikā 54:40).

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar aktīvu bumbas iespēlēm zem groza, kur saimniekoja Kambala. Cieša aizsardzība, zviedru kļūdas un mājinieku rezultatīvā spēle ļāva Latvijas izlasei panākt 13:0 izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 58:39. Cīņas turpinājumā Kemzūra ļāva uzspēlēt visiem pieteiktajiem spēlētājiem, debiju piedzīvoja arī Artūrs Štālbergs un Ronalds Freimanis.

Ar 16 punktu guvumu rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlases rindās bija Sandis Valters, bet pa 11 punktiem guva Andris Biedriņš un Kaspars Kambala. Kristapa Valtera un Ernesta Kalves rēķinā bija pa desmit punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi