Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Latvijas basketbola valstsvienība pārbaudes spēlē zaudē Krievijas izlasei

Latvijas basketbola valstsvienība, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, piektdien Arēnā Rīga aizvadīja pārbaudes spēli ar Krievijas izlasi un piedzīvoja zaudējumu 68:87 (35:48). Sestdien Jelgavā komandas tiksies vēl vienu reizi. Latvijas basketbolisti pagaidām zaudējuši visos trijos pārbaudes mačos.

Bagatskis no Latvijas basketbola izlases cer sagaidīt arvien stabilāku spēli

FOTO: Latvijas un Krievijas basketbola izlašu spēle

Latvijas basketbolistu pretiniekiem mainīgas sekmes pārbaudes spēlēs

Pirms spēle abu komandu vadības pārstāvji panāca vienošanos, ka cīņai tiks pieteikti pa 14 basketbolistiem. No mājinieku valstsvienības kandidātim malā palika Lauris Blaus un nelielu savainojumu guvušais Mareks Mejeris.

Mājinieku pamatsastāvā laukumā izgāja Blūms, J.Strēlnieks, Kuksiks, Freimanis un Meiers. Gandrīz visas pirmās ceturtdaļas gaitā minimālu pārsvaru saglabāja viesi – 22:21 viņu labā pēc pirmajām desmit minūtēm.

Toties pirmā puslaika otro pusi viesi ar Kiriļenko un Mozgovu priekšgalā iesāka daudz agresīvāk (soda metienu attiecība 22:4!) un trīs minūšu laikā kopīgām pūlēm pārsvaru pieaudzēja līdz 35:24. Iepretī pirmajai ceturtdaļai krietni “caurāka” bija Latvijas izlases aizsardzība, bet uzbrukumā bieži vien līdz metienam mājinieki nemaz nenonāca.

Pēdējās minūtēs pirms pārtraukuma laukuma saimniekos emocijas uzjundīja Mozgova rupjā spēle pret Dairi Bertānu un tai sekojusī nesportiskā piezīme. Krievijas ofensīvu Latvijas basketbolistiem izdevās piebremzēt, bet otrā puslaika sākumā ar centību aizsardzībā un azartu uzbrukumā starpību sadeldēt līdz pieciem punktiem (52:57).

Diemžēl ceturtās ceturtdaļas sākums mājiniekiem nebija tik veiksmīgs. Krievi guva 11 punktus pēc kārtas un sasniedza lielāko pārsvaru spēlē (73:56), un to atspēlēt Latvijas basketbolistiem vairs neizdevās.

Rezultatīvākie laukuma saimnieku rindās bija Rihards Kuksiks (11 punkti), Rolands Freimanis (10) un Mārtiņš Meiers (10 p.). Viesu rindās ar 14 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Andrejs Kiriļenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēle basketbolā

Latvija – Krievija 68:87 (21:22, 35:48, 56:62)
Latvija
: Dairis Bertāns 9, Freimanis 10, Blūms 4, Timermanis, Kuksiks 11, Jeromanovs, Vairogs 4, J.Strēlnieks 8, A.Bērziņš 5, Šeļakovs 1, Dāvis Bertāns 6, Meiers 10

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi