Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Latvijas basketbola valstsvienība Eiropas čempionātu beidz ar sāpīgu zaudējumu

Latvijas basketbola valstsvienība piedzīvojusi sāpīgu zaudējumu arī Eiropas čempionāta finālturnīra B apakšgrupas pēdējā spēlē pret NBA superzvaigznes Dirka Novicka pārstāvēto Vācijas izlasi - 80:81 (33:33). Ainara Bagatska trenētā komanda piedzīvoja zaudējumus visās piecās spēlēs un B grupas turnīra tabulā ierindojās pēdējā sestajā vietā. Otrajam posmam kvalificējās trīs labākās vienības - Francija, Serbija un Vācija.

Blūms: Visas piecas spēles cīnījāmies labi, taču nekā

Dairis Bertāns: Varat no mums gaidīt tādu pašu cīņassparu, kādu parādījām šeit

Bagatskis: Pret Vāciju nospēlējām labi, bet uzvarai ar to nepietika

Freimanis: Visiem ir ļoti augusi pārliecība par saviem spēkiem

Bauermans uzteic Vācijas un Latvijas basketbolistus par lielisku spēli

FOTO: Latvijas basketbolisti dramatiskā cīņā zaudē Vācijai

Latvijas izlases pamatsastāvā pirmo reizi nebija Jāņa Blūma - laukumā devās Strēlnieks, brāļi Bertāni, Mejeris un Šeļakovs. Toties Vācijas izlases piecniekā pretēji pieņēmumam, ka treneri saviem līderiem varētu dot atpūtu, laukumā devās gan Dirks Novickis, gan Kriss Kamans.

Cīņas sākumā abām komandām radās pamatīgas problēmas uzbrukumā - Latvijas basketbolisti pirmos punktus guva tikai piektās minūtes beigās, vācieši šajā laikā bija pamanījušies savākt septiņus. Mēģinājumi izlauzties Vācijas izlases groza apakšā lielākoties bija neveiksmīgi, mērķi nesasniedza arī tālmetieni.

Pirmajās sešarpus minūtēs no spēles 0/11, un attiecīgs arī rezultāts - 3:13. Taču pirmās ceturtdaļas beigās divreiz no trīspunktu līnijas "izšāva" Kuksiks, un aina laukumā vairs nelikās tik bezcerīga - 13:15.

Problēmas ar precizitāti turpināja vajāt arī sāncenšus, un otrās ceturtdaļas sākumā Freimanis vadībā izvirzīja Latvijas komandu (16:15). Līdz pirmā puslaika beigām turpinājās līdzīga un diezgan mazrezultatīva spēle, kurā vadību pārmaiņus uzņēmās abas komandas.

Arī trešajā ceturtdaļā kādu brīdi ne vieniem, ne otriem neizdevās gūt vērā ņemamu pārākumu. Latvijas komandas rindās uzbrukumu līderu lomas uzņēmās Kuksiks un Šeļakovs, pretiniekiem mazliet aktīvāks uzbrukumā pēc pārtraukuma kļuva Novickis, pēc kura precīzā tālmetiena Vācijas izlase sasniedza plus septiņi (42:49). Pirms pēdējām 10 minūtēm Eiropas čempionātā Latvijas basketbolistiem bija jādomā par astoņu punktu atspēlešanu.

Lai likvidētu deficītu, Bagatska audzēkņiem bija nepieciešamas piecas minūtes, bet pēc brāļu Bertānu diviem precīzajiem tālmetieniem latvieši jau bija vadībā - 70:67 trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām. Pusminūti līdz finālsirēnai mērķi sasniedza tāls Freimaņa metiens (77:73).

Diemžēl arī šoreiz Latvijas spēlētājiem pietrūka aukstasinības un arī veiksmes, lai uzvaru nosargātu. Divi Šafarcika tālmetieni pēdējā pusminūtē nodrošināja Vācijas izlasei minimālu uzvaru.

Jau pirms šīs spēles bija skaidrs, ka Latvijas valstsvienība B grupas turnīru beigs pēdējā sestajā vietā, bet Vācijas komanda iekļuvusi starp trim labākajām komandām un turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

B grupas piektās kārtas pirmajā spēlē Izraēlas izlase aizraujošā cīņā pagarinājumā pārspēja Itāliju 96:95 un noslēguma tabulā ierindojās ceturtajā vietā. Itālieši ar vienu uzvaru piecās spēlēs palika piektie. Arī šīm abām komandām Eiropas čempionāts līdz ar to ir beidzies.

Pirmdien vakarā pirmo vietu B grupā izspēlēs Francijas un Serbijas basketbolisti. Šīs spēles rezultāts arī tiks ņemts vērā otrā posma turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ basketbolā, B grupa

Latvija - Vācija 80:81 (13:15, 33:33, 48:56)
Latvija
: Meiers 11, Dairis Bertāns 15, Freimanis 13 (7 atl.), Blūms 2, Jeromanovs 0 (4 piesp.), Kuksiks 27 (6 atl.), Mejeris, Dāvis Bertāns 5, Strēlnieks 2, Bērziņš, Šeļakovs 5
Vācija: Bencings 11, Herbers 2, Hamans 4, Šulce 6, Šafarciks 11 (10 piesp.), Švethelms 4, Pleiss 11, Kamans 11 (7 atl.), Štaigers 8, Novickis 11, Jagla 2

Izraēla - Itālija 96:95 (49:41, 84:84), Serbija - Francija 96:97 (41:43, 80:80)

Francija  5-0 438:391  10
Serbija   4-1 442:386  9
Vācija    3-2 377:357  8
Izraēla   2-3 399:448  7
Itālija    1-4 380:405  6
Latvija   0-5 385:424  5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi