Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latviešu basketbolisti mirdz uzvarās Itālijas A sērijā

Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš svētdien izcēlās ar double-double jau otrajā Itālijas A sērijas sezonas spēlē pēc kārtas, bet visas trīs latviešu pārstāvētās komandas svinēja uzvaras, Andrejam Gražulim savācot 14 atlēkušās bumbas zem groziem.

Strautiņš guva 14 punktus, un Ingus Jakovičs pievienoja sešus punktus, abu pārstāvētajai Varēzes "Openjobmetis" viesos ar 88:83 (29:22, 14:23, 19:22, 26:16) pārspējot Boloņas "Fortitudo Lavoropiu".

Strautiņš savu otro "double-double" divos pirmajos sezonas mačos sakrāja, spēlējot 31 minūti un grozā raidot vienīgo divpunktnieku, vienu no trim "trejačiem", kā arī deviņus no desmit soda metieniem.

Viņš arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes,  iekrāja mačā lielāko efektivitātes koeficientu 27, taču cīņu beidza ar +/- rādītāju mīnus septiņi.

Jakovičs laukumā pavadītajās 13 minūtēs guva sešus punktus, realizējot divus no pieciem tālmetieniem, taču netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, četras kļūdas un četras piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients mīnus četri un +/- rādītājs trīs.

Varēzes komandā ar 20 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Tonijs Duglass, bet mājiniekiem pa 17 punktiem guva Tods Viterss un Trešons Flečers.

Andreja Gražuļa pārstāvētais Triestes "Allianz" klubs izbraukumā ar 74:72 (11:22, 24:15, 17:19, 22:16) pārspēja Sassari "Banco di Sardegna".

Gražulis laukumā pavadīja 33 minūtes, kurās guva četrus punktus. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem "sodiņiem", taču garām aizmeta visus piecus trīspunktu metienus.

Viņš izcīnīja arī 14 atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, reizi bloķēja pretinieka metienu, divreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja četras piezīmes, tiekot pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem, kā arī +/- rādītāja nulle.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Huans Manuels Fernandess, bet mājiniekiem pa 16 punktiem sakrāja Filips Krušlins un Vasilije Pušica.

Tikmēr Jānis Blūms sestdien punktus neguva, un viņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Unahotels" viesos ar 87:81 (17:19, 23:25, 13:20, 23:18) pārspēja Trentino "Dolomiti Energia".

Blūms laukumā pavadīja astoņas minūtes, kuru laikā viņš aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu, nopelnīja vienu personisko piezīmi, kā arī maču beidza ar mīnusiem +/- rādītājā (mīnus viens) un lietderības koeficientā (mīnus divi).

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva Brendons Teilors, bet mājiniekiem ar 22 punktiem izcēlās Lūks Mē.

Pēc divām spēlēm ar divām uzvarām Triestes komanda ir otrajā, bet Varēzes vienība - piektajā vietā. Redžo di Emīlijas "Unahotels" ar vienu uzvaru ir astotā 16 komandu konkurencē.

A sērijā šajā sezonā piedalīsies 16 komandas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi