Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Laksa: Spānijas klubs par mani interesējās jau pagājušās sezonas laikā

Latvijas dāmu basketbola valstsvienībai aktīvi jūt līdzi arī Laksu ģimene, kas īpaši uzgavilē pēc katras Kitijas Laksas veiksmīgās epizodes. Viņas vecākais brālis Mārtiņš Prāgā jau briest jaunam izaicinājumam, debijas sezonai viesspēlētāja lomā, turklāt uzreiz Spānijas ACB līgā, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko valsts čempionātu Eiropā. Viņš parakstījis trīs gadu līgumu ar Rio Natura Monbus Obradorio.

Laksa sarunā ar Dienu atklāj, ka Kompostelas klubs par viņu lielu interesi izrādījis jau pagājušās sezonas gaitā, tomēr tobrīd viņa pārstāvētais Valmiera/Ordo vēl nopietni pretendējis uz Latvijas čempiona titulu, kā arī plānojis piesaistīt titulēto amerikāņu centru D'Oru Fišeru. "Sarunas notika marta beigās, kādu nedēļu pirms pāreju termiņa beigām. Skaidrs, ka šādā situācijā Valmierai nebija izdevīgi mani palaist projām. Komandai bija visaugstākie mērķi. Tomēr spāņu interese par mani pēc tam nepazuda, tāpēc vienojāmies par sadarbību šovasar," notikumu gaitu atceras 26 gadus vecais uzbrucējs. Viņš atklāj, ka iespēja spēlēt Spānijā viņam iepriekš bijis kā sapnis: "Skaļi to neesmu tā deklarējis, bet man vienmēr ir gribējies sevi pārbaudīt tādā līmenī, censties tur nostiprināties. Kad man tādu iespēju piedāvāja, piekritu, daudz nedomājot. Tā tomēr ir Spānija. Ne jau velti saka, ka ACB līga ir spēcīgākā Eiropā!"

Iepriekš Laksa pārstāvējis VEF Rīga, BK Ventspils, Jūrmala/Fēnikss un Valmiera/Ordo komandas. Spēlētājs atzina, ka pēdējā sezonā Latvijā viņš jutis nepieciešamību pēc jauna izaicinājuma un vides maiņas. "Pagaidām neesmu sīkāk izprašņājis mūsu basketbolistus, kuri jau spēlējuši Spānijā, bet noteikti jautāšu pēc padoma, kad kādu no viņiem satikšu," Laksa ir apņēmies līdz vasaras beigām, kad būs jādodas uz jauno darba vietu, kaut nedaudz apgūt spāņu valodu, lai gan klubā, visticamāk, komunikācija būs angļu valodā, kādā ar viņu sazinājās arī kluba menedžeris, treneris un preses sekretārs. "Treneris [Mončo Fernandess – aut.] ar mani sazinājās jau nākamajā dienā pēc līguma parakstīšanas. Apsveica ar pievienošanos Obradorio ģimenei. Pagaidām vēl tikai apmainījāmies pieklājības frāzēm."

No topošajiem komandas biedriem spēlētājs vislabāk pazīst lietuvieti Eimantu Bendžu. "Viņš ir mana gada spēlētājs, tāpēc vienmēr esam viens pret otru situšies jaunatnes izlasēs. Personīgi viņu gan nepazīstu, taču visādi citādi labi zinu. Esam arī pārmijuši pa vārdam," norāda Laksa. Laukumā iepriekš ceļi krustojušies arī ar ukraiņu centra uzbrucēju Artjomu Pustoviju. Komandai veidojas ļoti starptautisks sastāvs, kur ir vēl vairāki lietuvieši, amerikāņi, kā arī pa ungāram un čeham.

Uz jauno mājvietu Laksa plāno doties vasarars otrā pusē. Viņš šogad netika iekļauts valstsvienības kandidātu pulkā, lai gan iepriekš līdz pat pēdējam brīdim kandidējis uz vietu izlases sastāvā. Spēlētājs cer, ka sekmīgs sniegums Spānijā viņam atkal pavērs arī durvis uz valstsvienību, kurai pēc jaunā kvalifikācijas formāta ieviešanas nākotnē bieži vien nevarēs palīdzēt Eirolīgas un NBA spēlētāji.

Pagaidām gan basketbolists bauda Prāgas vasaru un māsas Kitijas spēli Eiropas čempionāta finālturnīrā. "Jāsaka godīgi, ļoti daudz viņas spēli pēdējās sezonās redzējis neesmu, tāpēc ir patīkams pārsteigums par to, cik ļoti viņa progresējusi, kā kustās laukumā, kā ieņem pozīciju aizsardzībā. Galva viņai strādā un spēles izpratne ir ļoti laba. Metiens jau Kitijai vienmēr bijis pārliecinošs. Ja viņa savas iespējas atrod un komanda dod iespējas, tad viņa tās parasti realizē," vērtē Mārtiņš.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi