Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kuksiks karjeru turpinās Igaunijas komandā Tarvas

Latvijas basketbolists Rihards Kuksiks parakstījis līgumu ar Igaunijas komandu Rakveres Tarvas, ziņo laikraksts Postimees.

Kuksiks šosezon laukumā vēl nebija devies, bet aizvadīto sezonu viņš sāka "Liepājas" komandā, kuras sastāvā 11 cīņās caurmērā guva 14,8 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un veica 3,1 rezultatīvu piespēli. Sezonas otrajā pusē Kuksiks pievienojās Lietuvas augstākās līgas komandai Panevēžas "Lietkabelis".

Lietuvas klubā Kuksiks līdz Covid-19 izraisītās pandēmijas sākumam vietējā čempionātā aizvadīja deviņas spēles, kurās vidēji izcēlās ar pieciem punktiem un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas. FIBA Čempionu līgā viņš aizvadīja septiņus mačus, caurmērā iekrājot 4,3 punktus un 1,9 bumbas zem groziem.

Laikraksts ziņo, ka Kuksiks Rakveres komandā nonācis, jo ir labi pazīstams ar galveno treneri Juri Umbraško. Par Kuksika iespējamo pievienošanos baumoja pāris mēnešus.

"Decembrī mums nebija rocības, lai nolīgtu viņu. Esam pārbaudes stadijā, cenšamies viens otru izprast," pauda Umbraško.

Rakveres komandu, kas šosezon spēlē Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, pārstāv arī Kristaps Gludītis.

"Postimees" ziņo, ka Kuksiks debiju jaunās komandas sastāvā varētu piedzīvot jau trešdien, kad paredzēta cīņa ar Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Starp Igaunijas vienībām Rakveres klubs apvienotajā līgā ar septiņām uzvarām 16 mačos ieņem piekto vietu.

Aizpagājušajā sezonā Kuksiks pārstāvēja Itālijas pēc spēka otrās līgas jeb A2 sērijas komandu Čentu "Baltur" un Grieķijas otrās līgas vienību "Ermis Agias".

Kuksiks karjeras lielāko daļu pavadījis ārzemju klubos. Pēc ASV augstskolas absolvēšanas 2011.gadā viņš spēlēja Spānijas augstākās līgas komandās "Valencia Basket" un Sansevastjanas "Lagun Aro", bet 2013.gadā viņš kopā ar Kijevas "Budiveļņik" kļuva par Ukrainas čempionu. Savukārt 2014.gada janvārī basketbolists pievienojās "VEF Rīgas" vienībai, taču Latvijas basketbola līgas finālsērijā pret "Ventspils" klubu lauza kreiso roku.

Pēc atgūšanās no traumas Kuksiks pievienojās citam Latvijas klubam "Jēkabpils", bet 2014./2015.gada sezonu viņš noslēdza latviešu trenera Ainara Bagatska vadītajā Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas tobrīd spēlēja ULEB Eirolīgā.

Savukārt 2015./2016.gada sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas komandai Pitešti CSU, bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzes "Openjobmetis", kur kopā ar komandu tika līdz FIBA Eiropas kausa finālam. Nākamās sezonas pirmo daļu latvietis aizvadīja "Ventspils" komandā, ar kuru noslēdza divu mēnešu līgumu, bet pēc tam abas puses neturpināja sadarbību. 2017.gada sākumā viņš papildināja Francijas "Pro B" kluba Nantes "Hermine", ar kuru sasniedza turnīra finālu, taču izšķirošajā sērijas mačā latvietis pēdējās sekundēs netrāpīja svarīgu tālmetienu.

2017./2018.gada sezonā viņš pārstāvēja pat trīs komandas. Sezonas ievadā viņš bija bez kluba, oktobra otrajā pusē ar atvērto līgumu pievienojoties Lietuvas komandai Ķēdaiņu "Nevežis", bet mēnesi vēlāk papildināja Itālijas augstākās līgas komandas Pezāro "Victoria Libertas" rindas. Tiesa, janvārī noslēdzās viņa un Pezāro komandas vienošanās, bet februārī latvietis pārcēlās uz Francijas pēc spēka otrās līgas jeb "Pro B" komandu "ALM Evreux Basket".

Kuksiks pārstāvējis Latvijas izlasi 2011. un 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi