Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Kemzūra: Mums jāiejūtas Eiropas čempionāta ritmā

Iejusties Eiropas čempionāta ritmā — tāds ir Latvijas basketbola valstsvienības galvenais mērķis Efes Pilsen Pasaules kausa izcīņā Ankarā. Sešu komandu turnīrs risināsies no trešdienas līdz svētdienai. Latviešu pretinieces grupā būs Lielbritānijas (trešdien) un Maķedonijas (ceturtdien) izlases.

Efes Pilsen Pasaules kausa izcīņa kopš 2002.gada ieņem stabilu vietu basketbola valstsvienību starptautisko sacensību grafikā. Īsi pirms sezonas svarīgākajām sacensībām tā dalībnieki iegūst daudz noderīgas informācijas par pašu kondīciju un sāncenšu varējumu. Reglaments bijis nemainīgs: piedalās sešas komandas, kuras vispirms izspēlē divus grupu turnīrus, bet tad pusfinālos un finālspēlēs sadala vietas.

Latvijas komanda šajā elitārajā klubiņā spēlēs trešo reizi. Debija 2003.gada augustā paliks vēsturē ar Raimonda Miglinieka pēdējām spēlēm valstsvienībā, bezcerīgiem zaudējumiem mačos ar Turciju (70:86) un Krieviju (87:111), kā arī uzvaru pār Jaunzēlandi (90:76), kas togad dižojās ar pasaules čempionāta 4.vietas ieguvēju lauriem. 2007.gadā sižets bija līdzīgs: zaudējumi Turcijai (68:74) un Horvātijai (80:102), uzvara pār Ķīnu (100:78).

Šoreiz bilanci ir iespējams uzlabot. Protams, Londonas olimpisko spēļu gaidās spēkus briedinošā Lielbritānijas komanda un pērn kvalifikācijas turnīrā iepazītā Maķedonijas izlase ir respektējami pretinieki. To apliecina arī Lielbritānijas nesenā uzvara pār Slovēniju (63:56) un maķedoniešu panākums mačā ar Poliju (95:88). Taču būtu nepieklājīgi Latvijas valstsvienībai šādā sabiedrībā izvirzīt zemāku mērķi par vismaz otro vietu, kas garantēs vēl vismaz divas spēles.

"Mums jāiejūtas Eiropas čempionāta ritmā," Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra akcentē stratēģisko mērķi. "Ne tikai jāspēlē, bet arī regulāri jāuzņem un jāapstrādā informācija par nākamo pretinieku. Sarežģītāk būs tikai pirms pirmās spēles ar angļiem. Redzēju maču Lietuva — Lielbritānija, taču lietuvieši ar asu presingu uzreiz salauza pretiniekus un tad vairs nebija skaidrs, uz ko viņi īsti spējīgi. Skaidrs, ka viņiem ir meistarīgi garie spēlētāji, bet ne tik meistarīgi mazie."

Pamatsastāva saspēles vadītājs ir 2005.gada sezonā BK Ventspils spēlējušais Maiks Lenzlijs.

Otrajā grupā spēlēs Latvijas pretinieki Eiropas čempionāta grupas turnīrā vācieši. Kemzūra atzina, ka tikšanās speciāli netiks meklēta, taču arī mukt no šādas spēles latvieši negrasās. "Visas kārtis gan nerādīsim. Tur jau visi nodarbosies ar izlūkošanu un pretizlūkošanu," treneris lika noprast, ka dažs taktiskais ierocis vēl tiks pietaupīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie raksti


Efes Pilsen Pasaules kauss Ankarā

Trešdien:
18.30 Latvija — Lielbritānija
21.00 Turcija — Horvātija

Ceturtdien:
18.30 Latvija — Maķedonija
21.00 Turcija — Vācija

Piektdien:
18.30 Lielbritānija — Maķedonija
21.00 Horvātija — Vācija

Sestdien:
pusfināli un spēle par 5.vietu

Svētdien:
par 3. un 1.vietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi