Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Kauja par sešpadsmitnieku

VEF Rīga izšķirošajā Čempionu līgas spēlē lūkos apturēt grieķu leģendu Janni Burusi.

Izslēgšanas spēļu garā FIBA Čempionu līgas grupu turnīru pabeigs VEF Rīga basketbolisti. Tiešo konkurentu duelī cīņā par otro vietu E grupā Latvijas čempioni lūkos nosargāt novembrī Grieķijā iekrāto trīs punktu pārsvaru pret Peristeri. Spēles sākums pulksten 19.30 Arēnā Rīga bez skatītāju klātbūtnes, kā arī TV6 tiešraidē.

Kopš novembra spēles Peristeri komandas sastāvs piedzīvojis pamatīgas pārvērtības. Prom devušies savulaik Latvijā spēlējušie Abduls Gedijs un Stīvens Grejs, kurš bija komandas rezultatīvākais un efektīvākais spēlētājs, bet uz komandtiltiņa tieši pēc zaudējuma pret VEF Rīga Niku Papanikopolu nomainīja pieredzējušais Argiris Pedulakis.

Viņam Peristeri galvenā trenera amatā šis būs jau ceturtais piegājiens, bet starp citām viņa iepriekšējām darbavietām izceļams slavenais Atēnu Panathinaikos un Kazaņas Uniks

Sastāvu ziemā papildinājuši pat Eirolīgas triumfu baudījušie Vangelis Mancaris un Jannis Burusis. Pēdējais bijis viens no šā gadsimta spilgtākajiem Grieķijas basketbolistiem un valstsvienības līderiem un pat 37 gadu vecumā vēl var sniegt gana lielu pienesumu Čempionu līgas līmenī. 

Tāpat piesaistīts NBA pieredzi guvušais meksikāņu saspēles vadītājs Horhe Gutjeress un iepriekš Itālijas augstākajā līgā spēlējušais amerikānis Džeimss Vudards. Abi aizsargi gan, visticamāk, Rīgā vēl nevarēs spēlēt.

VEF Rīga pirmā grupu turnīra izšķirošajai spēlei gatavojas pilnā sastāvā, un arī nupat veiktais Covid-19 tests nav paretinājis komandas rindas.

Pēdējās spēles izlaidis Arnolds Helmanis, kura spēks kaut uz dažām minūtēm noderētu zem groza cīņā pret masīvo Burusi, bet sportisko formu pēc veselības problēmām turpina uzņemt Latvijas izlases aizsargs Aigars Šķēle. 

Otrās vietas ieguvēji iekļūs FIBA Čempionu līgas labāko sešpadsmitniekā, kam vistuvāk līdz šim bijis BK Ventspils turnīra pirmajā gadā, kad pārspēlē divu spēļu summā par diviem punktiem piekāpās Venēcijas Reyer

Rīdziniekiem iespēja nodrošināt ceļazīmi uz nākamo kārtu bija jau divas nedēļas iepriekš, kad izbraukumā otrajā papildlaikā tomēr tika atzīts grupas līdera Strasbourg pārākums.

Pievērs uzmanību

  • VEF Rīga iekļūs nākamajā kārtā, ja uzvarēs vai zaudēs ar ne vairāk par trīs punktu starpību
  • Peristeri sastāvā Rīgā ieradies leģendārais grieķu basketbolists Jannis Burusis – Eiropas (2005), Eirolīgas (2015), Spānijas (2015) un Grieķijas (2002, 2017) čempions, kā arī Spānijas ACB līgas vērtīgākais spēlētājs (2016)
  • Latvijas komandas līdz šim nav iekļuvušas FIBA Čempionu līgas labāko sešpadsmitniekā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi