Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Katrs ar saviem trumpjiem. Ventspilī startē LBL finālsērija

Sekmīgs sniegums sezonas gaitā starptautiskos turnīros nebūs pienācīgs arguments, novērtējot šogad paveikto, ja tas nebūs slacīts ar pašmāju čempionu šampanieti. OlyBet Latvijas Basketbola līgas finālā pēc gada pārtraukuma tiksies pēdējās dekādes ambiciozākie klubi – BK Ventspils un VEF Rīga. Sērijā līdz četrām uzvarām pirmās spēles piektdien un svētdien notiks Ventspilī (tiešraide LTV7).

Ventspils basketbolisti uzvarēja abās pamatturnīra spēlēs (81:73 14. janvārī Ventspilī un 80:77 4. martā Rīgā). Nopietnāks pamats spēku samēra salīdzināšanai varētu būt nesenākā spēle, kurā kurzemniekiem uzvaru nodrošināja Kristapa Janičenoka metiens, taču jāņem vērā, ka abas šīs spēles notika laikā, kad komandas koncentrējās saviem izaicinājumiem starptautiskajos turnīros. Tiesa, jau tobrīd izpaudās viens no ventspilnieku nopietnākajiem šīs sērijas trumpjiem. 

"Priecēja, ka veiktās maiņas pastiprināja spēli, bet beigās, kad VEF Rīga pietuvojās, atradās aukstasinīgs sastāvs, kas nobeidza šo spēli," toreiz teica Ventspils komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks. Tieši plašākas sastāva rotācijas iespējas dod izdevību treneriem meklēt un atrast basketbolistus, kuriem spēle iet no rokas, ja kāds no iecerētajiem līderiem neattaisno uz sevi liktās cerības. VEF Rīga treneriem rezerves, kur meklēt spēles gaitas lauzējus, nav tik lielas, turklāt pirms finālsērijas ir šaubas par divu pamatsastāva spēlētāju Armanda Šķēles un Arņa Labucka dalību tajā. 2008. gada LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Šķēle nespēlē jau ilgāku laiku. Iepriekšējā svētdienā pēc vefiešu uzvaras pusfinālā pret Valmiera/Ordo komandas treneris Jānis Gailītis Dienai norādīja, ka vēl konsultēsies ar komandas ārstiem par spēlētāja iespējām iesaistīties cīņā fināla pirmajās spēlēs. Labucks pusfināla pēdējā spēlē pamatīgi izmežģīja potīti.

Veselības problēmas gan nav metušas līkumu arī Ventspils komandai, taču, ja salīdzina ar sezonas pirmo pusi, kad treneri plēsa matus pēc kārtējiem savainojumiem, šobrīd īstas skaidrības nav tikai par viena spēlētāja – Armanda Šķēles jaunākā brāļa Aigara Šķēles – gatavību iziet laukumā. Šeit gan uzreiz jāņem vērā ventspilnieku plašās sastāva iespējas, jo arī bez Šķēles jaunākā komandā ir vēl divi augsta līmeņa saspēles vadītāji Villijs Dīns un Ingus Jakovičs, kā arī gados jaunākais Toms Leimanis.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi