Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jēkabsone-Žogota WNBA spēlē atzīmējas ar desmit punktiem

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva desmit punktus Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Fīniksas Mercury komandai izcīnīt sesto panākumu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā Mercury basketbolistes savā laukumā ar 87:69 (19:11, 25:27, 23:13, 20:18) pārspēja Čikāgas Sky komandu.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 20 minūtes un astoņas sekundes, pārtraucot divu spēļu sēriju, kurā palika bez punktiem. Šoreiz latviete realizēja vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, kā arī trāpīja divus no diviem tālmetieniem un arī soda metieniem.

Tāpat Jēkabsones-Žogotas statistikā ir trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un trīs kļūdas.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 26 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Kendisa Diprē, bet 15 punktus iemeta Diāna Taurasi, kura bija Jēkabsones-Žogotas komandas biedrene arī viņas iepriekšējā klubā Jekaterinburgas UGMK no Krievijas, kļūstot par līgas visu laiku otro rezultatīvāko spēlētāju.

316 WNBA karjerā aizvadītajās spēlēs Taurasi sasniegusi 6457 punktus un apsteigusi Keitiju Smitu, kura bija aizvadījusi par 166 mačiem vairāk, bet guvusi 6452 punktus. Līgas visu laiku rezultatīvākā spēlētāja ar 7488 punktiem ir Tīna Tompsone.

Ar 12 uzvarām 15 spēlēs Mercury komanda joprojām ir līgas līdervienība.

Kā ziņots, WNBA Jēkabsone-Žogota iepriekš spēlēja 2009. un 2010.gadā, pārstāvot Konektikutas Sun komandu. Savukārt šajā pašā Fīniksas klubā 2012.gadā spēlēja arī latviete Zane Tamane, kura gan traumas dēļ drīz vien atgriezās Eiropā.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas šosezon ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu.

Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Pēc uzvaras pērnā gada FIBA Eirolīgas turnīrā Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē, kurā spēlēja kopš 2000.gada. Tāpat viņa neizslēdz iespēju pēc līguma ar Mercury noslēgt profesionālo karjeru.

Tiesa, iepriekš parādījās informācija, ka Jēkabsone-Žogota šovasar tomēr varētu pievienoties Latvijas izlasei, lai tai palīdzētu nākamā gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā, taču Mercury klubs izlēma latvieti nepalaist. Latviete neizslēdz iespēju nākamvasar palīdzēt valstsvienībai finālturnīrā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas Fenerbahce vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas Dinamo un Vidnojes Sparta&K klubos. Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi