Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jēkabsone-Žogota gūst 15 punktus un palīdz Kurskas Dinamo ar uzvaru sākt Eirolīgas sezonu

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien guva 15 punktus jaunās sezonas pirmajā FIBA Eirolīgas spēlē, palīdzot Krievijas komandai Kurskas_ Dinamo _ar rezultātu 72:40 (14:8, 18:13, 28:6, 12:13) pārspēt Turcijas klubu Stambulas Fenerbahce.

Latviete laukumā aizvadīja 29 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs izpildītos divpunktu raidījumus un trīs no septiņiem tālmetieniem. Tāpat latvietei trīs atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, bet laikā, kad viņa atradās laukumā, Kurskas basketbolistes iemeta par 32 punktiem vairāk, nekā ielaida.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 22 punktiem bija amerikāniete Nemkadi Ogvumike.

Zīmīgi, ka pērn šīs abas komandas sacentās spēlē par trešo vietu FIBA Eirolīgā, kurā Dinamo uzvarēja ar 67:58.

Kurskas klubā galvenais treneris ir Gundars Vētra, kuram palīdz arī Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis. Savukārt Fenerbahce trenē bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks.

Tikmēr ar zaudējumu FIBA Eirolīgā trešdien debitēja latviete Kristīne Vītola, kuras pārstāvētā Spānijas vienība Salamankas Perfumerias Avenida ar 47:66 (8:26, 13:17, 16:13, 10:10) izbraukumā zaudēja Slovākijas vienībai Košices Good Angels.

Vītola nospēlēja 16 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu. Latviete mačā arī savāca četras atlēkušās bumbas un nopelnīja divas piezīmes. Uzvarētājām ar 16 punktiem izcēlās pieredzējusī Zuzanna Žirkova.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Savukārt finālčetrinieka sacensības plānotas no 15. līdz 17.aprīlim.

Zīmīgi, ka Jēkabsone-Žogota pie godalgām FIBA Eirolīgas sacensībās tikusi jau četras sezonas pēc kārtas - 2013.gadā viņa sacensībās triumfēja ar Krievijas vienību Jekaterinburgas UGMK, iegūstot jau savu otro FIBA Eirolīgas titulu, bet 2012., 2014. un 2015.gadā palikusi trešajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi