Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jasa otra rezultatīvākā Eiropas U-20 čempionātā; latvietes starp precīzākajām metienos

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases spēlētāja Vanesa Jasa aizvadītajā Eiropas U-20 čempionātā bija otra rezultatīvākā spēlētāja, latvietēm esot arī starp precīzākajām metienu izpildītājām.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas basketbolistes, pirmo reizi vēsturē spēlējot Eiropas U-20 čempionāta finālā, ar rezultātu 59:85 piekāpās Francijai un izcīnīja sudraba godalgas.

Jasa, kura tika iekļauta turnīra simboliskajā pieciniekā, septiņās aizvadītajās spēlēs vidēji guva 19 punktus un bija otrā, kamēr par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Melnkalnes spēlētāja Marija Levkoviča ar piecos mačos caurmērā gūtiem 19,2 punktiem.

Savukārt Luīze Sila, katrā spēlē gūstot vidēji 11,6 punktus un realizējot 50,8% metienus, bija trešā labākā metienu realizētāja, bet visprecīzāk turnīrā divu punktu metienus grozā metusi Jasa - 61,9%. Arī no soda metiena līnijas precīzākā no Latvijas basketbolistēm bija Jasa, kurai turnīra laikā izdevās grozā trāpīt 54 no 67 soda metieniem (80,6%) un ieņemt devīto vietu starp visām turnīra spēlētājām.

Tikmēr Sila ar vidēji izcīnītām 7,4 atlēkušajām bumbām katrā spēlē bija septītā cīņā zem groziem, bet Enija Vīksne, katrā mačā atdodot vidēji 4,7 rezultatīvas piespēles, ierindojās dalītā ceturtajā pozīcijā starp labākajām piespēlētājām.

Komandu vidū Latvija bija desmitā rezultatīvākā komanda ar katrā mačā vidēji gūtiem 65,6 punktiem. Tāpat latvietes katrā spēlē realizēja vidēji 40,9% metienu, ieņemot ceturto vietu šajā statistikas rādītājā. Arī atlēkušajā bumbās Latvija noslēdza labāko desmitnieku (katrā spēlē vidēji 38,4), bloķētajos metienus ieņēma piekto vietu (vidēji 2,3) un bija otra disciplinētākā komanda, katrā spēlē nopelnot vidēji 16,4 piezīmes.

Eiropas čempionāta ievadā latvietes D apakšgrupā pirmajā mačā ar rezultātu 62:66 zaudēja beļģietēm, pēc tam ar 76:69 guva panākumu pār Itāliju, bet trešajā spēlē ar 67:56 pārspēja Turcijas basketbolistes un nodrošināja pirmo vietu grupā. Astotdaļfinālā tika gūta virsroka pār Zviedriju ar 81:72, ceturtdaļfinālā Latvija ar 8:49 pārspēja Portugāli, bet pusfinālā ar 56:53 guva panākumu pār Serbiju un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta finālu

Latvijas U-20 sieviešu izlasi vada Aigars Nerips, kura palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs:

Enija Paula Vīksne (RSU), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Vanesa Jasa ("TTT Rīga"), Līva Liniņa, Katrīna Raina Kalniņa, Franciska Treiliha (visas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Marta Daniela Leimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Luīze Sila ("Celta", Spānija), Nikola Priede (Vērmontas Universitāte, NCAA), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi