Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Intriga cīņā par zeltu

Ventspils basketbolisti panāk izlīdzinājumu finālsērijā.

Ātrs un skatāms basketbols ļāva BK Ventspils otro reizi šajā sezonā pārspēt VEF Rīga (93:88) un panākt izlīdzinājumu Latvijas Basketbola līgas finālsērijā. Lai gan mājinieki pieļāva 21 kļūdu, šāda maniere radīja daudz labas uzbrukuma pozīcijas. Cīņa par titulu sestdien turpināsies Rīgā.

Finālsērijai fonu turpina veidot pavasarim raksturīgas slimības. BK Ventspils sastāvā pēc tādas atgriezās pirmo spēli izlaidušais lietuvietis Aurims Majausks, bet vefiešiem izkrita amerikānis Rons Karijs. Šīs izmaiņas sastāvā gan diezin vai tiešā veidā ietekmēja ventspilnieku lielisko precizitāti tālmetienos vai vefiešu likstas uz soda metiena līnijas. Šo iemeslu dēļ Ventspils komanda bija vadībā no otrās ceturtdaļas sākuma līdz pat pēdējā ceturkšņa vidum, taču pārsvaru nekādi neizdevās nostiprināt līdz komforta zonai. Tiklīdz VEF Rīga komandai izdevās padarīt spēli pozicionālu un izdarīt spiedienu uz groza apakšu, viesi pamazām ieguva pārsvaru. Ventspilnieki centās spēlēt un uzbrukt ātri, taču par to maksāja ar biežām kļūdām. Divi Kristera Zorika pēc kārtas trāpīti tālmetieni radīja pirmo lūzumu izšķirošajā ceturtdaļā un ļāva rīdziniekiem pēc ilga pārtraukma beidzot atgūt vadību. Pēdējās trīs minūtēs komandas ar vadību apmainījās vairākas reizes, taču pēdējais vārds piederēja Ventspils basketbolistiem.

Uz sarežģītu un mazliet egoistisku VEF viesspēlētāja Džeilena Railija neprecīzu tālmetienu mājinieki atbildēja ar lielisku izspēli, ko ar trāpīgu trejaci vainagoja Kristaps Mediss, panākot četru punktu pārsvaru pusminūti līdz pamatlaika beigām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi