Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Iestrēga aizsardzības važās

TTT Rīga basketbolistes cieš sakāvi Skio un atvadās no izredzēm uz Eirolīgas ceturtdaļfinālu.

Katastrofālas sekmes uzbrukumā jau pirmajā FIBA Eirolīgas sabraukuma spēlē dzēsa TTT Rīga basketbolistēm izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru. Latvijas čempiones spēles pirmajā ceturtdaļā trāpīja vienu no 17 izpildītajiem metieniem un pēc 52:82 zaudējuma pret Girona var pacīnīties tikai par trešo vietu C grupā. Lai nepaliktu pēdējā vietā, rīdziniecēm ceturtdien nepieciešama uzvara pār vietējo Schio.

TTT Rīga no pirmā sabraukuma Žironā atgriezās bez uzvarām, tomēr nelielā rezultāta starpība pret tiešajām konkurentēm ļāva saglabāt kaut teorētiskas izredzes otrā riņķa "burbulī" Skio tomēr pacīnīties par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Spēles sākums gan apliecināja to, ka iepriekšējā nedēļā Eiropas Sieviešu basketbola līgā aizvadītās spēles Baltkrievijā nebija pienācīgi sagatavojušas rīdzinieces Eirolīgas pārbaudījumam, jo pirmajās desmit minūtēs Latvijas čempiones nekādi nespēja tikt galā ar Girona komandas presingu aizsardzībā un tikai otrajā ceturksnī kaut nedaudz sajuta ritmu uzbrukumā. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo otrajā puslaikā precizitāte metienos vēlreiz apsīka.

Pirmos punktus TTT basketbolistes guva tikai spēles sestajā minūtē, līdz kurai paguva aizmest garām deviņus metienus un pieļaut piecas kļūdas. Pirmajā ceturtdaļā vienīgo divpunktu metienu realizēja Megana Hafa, vēl četri punkti tika gūti ar soda metieniem, bet potenciālās uzbrukuma līderes Džesika Tomasa un Kitija Laksa divatā aizmeta garām pat desmit metienu.

Pēc labi paveikta darba aizsardzībā Spānijas komanda neizmantoja visas savas iespējas pretuzbrukumos, tāpēc līdz pat otrā puslaika sākumam rīdzinieces turējās dažu veiksmīgu uzbrukumu atstatumā. Diemžēl arī pārtraukumā, kad Latvijas komandai bija iespēja sazināties ar pēc apendicīta operācijas mājās palikušo galveno treneri Mārtiņu Gulbi, neizdevās atrast pareizo atslēgu Girona aizsardzības uzlaušanai. Samocītos uzbrukumos turpināja krāties neprecīzi metieni un pieļautas kļūdas, kā rezultātā pretinieces ātri vien ieguva stabilu vadību un beigās guva graujošu 30 punktu pārsvaru. 

Latvijas komanda realizēja 16 no izpildītajiem 65 metieniem (pretiniecēm 26/52) un pieļāva 20 kļūdas, spēles gaitā tā arī ne reizi neiegūstot vadību. Vājš mierinājums bija uzvarētā cīņa zem groziem, tostarp iegūtas 20 atkārtota uzbrukuma iespējas. Lai gan pretinieces izcīnīja tikai sešas atlēkušās bumbas uzbrukumā, viņas guva par diviem "otrās iespējas" punktiem vairāk. 

Rezultatīvākā TTT Rīga sastāvā ar 15 gūtiem punktiem bija Tomasa, tomēr amerikānietei to gūšanai bija nepieciešami 20 metieni – pretinieču sastāvā neviena no spēlētājām neizpildīja vairāk par deviņiem metieniem. Tikmēr Kitija Laksa nerealizēja nevienu no astoņiem raidījumiem grozā un vienīgos divus punktus guva ar soda metienu palīdzību.

Turnīra tabulā rīdzinieces vairs pat teorētiski nevar apsteigt ne Girona, ne grupas līderi un favorīti Jekaterinburgas UGMK, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu. Vēl gan ir iespēja gūt gandarījuma uzvaru un izvairīties no pēdējās vietas grupā, ja ceturtdien pulksten 21 tiks pieveiktas mājinieces Famila Schio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi