Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Iekšlietu ministrs brīdina, ka pirms EČ basketbolā spēlēm Lietuvā var tirgot viltotas biļetes

Lietuvas iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis brīdinājis, ka, sākoties Eiropas čempionātam (EČ) basketbolā vīriešiem, pastāv risks, ka krāpnieki tirgos viltotas biļetes.

"Iespējama tirgošanās ar viltotām biļetēm uz basketbola spēlēm. Biļetes tiek atpazītas pēc svītru kodiem, tādēļ tās nav sarežģīti viltot. Šobrīd mums nav šādas informācijas [par viltotu biļešu tirgošanas gadījumiem], bet ir liela iespējamība, ka tuvākajās dienās tas var notikt tieši pirms spēlēm," pirmdien žurnālistiem teica Palaitis.

Tiesībsargājošo institūciju vadība pirmdien Iekšlietu ministrijā informēja žurnālistus par drošības pasākumiem nākamo trīs nedēļu laikā, kamēr Lietuvā norisināsies EČ basketbolā vīriešiem finālturnīrs.

"Vislielākais drauds, lai gan tāda iespējamība ir neliela, ir terorisms," klāstīja Palaitis. "Daudz iespējamāks, tomēr, iespējams, ne tiks nopietns drauds, ir agresīvi līdzjutēji. Pēc tam ir ugunsgrēka un citu tehnisku negadījumi draudi arēnās, drošības garantēšana vietās, kur apmetušās komandas un delegācijas, basketbola komandu transportēšana, satiksmes sastrēgumi un ceļu satiksmes kustības kontrole pie arēnām," potenciālos draudus pēc to bīstamības izklāstīja Lietuvas iekšlietu ministrs.

Komentējot spēles, kas drošību sargājošajām institūcijām rada vislielākās bažas, policijas ģenerālkomisārs Saulis Skvernelis īpaši izcēla Serbijas izlases spēles, kā arī Krievijas un Gruzijas izlašu tikšanos.

"Basketbols nav futbols, un basketbola līdzjutēji neizceļas ar īpašu agresiju, izņemot atsevišķu valstu pārstāvjus, kur tā sauktie futbola huligāni aktīvi apmeklē arī basketbola spēles. Vērosim Serbijas izlases ierašanos, jo tās līdzjutēji izceļas ar agresiju," stāstīja Skvernelis, piebilstot, ka ir grūti pateikt, cik Serbijas izlases līdzjutēju ieradīsies Lietuvā, tomēr pagaidām šķiet, ka viņu nebūs daudz. "Uz grupu spēlēm viņi parasti ierodas ne pārāk kuplā skaitā," viņš teica.

Lietuvas policijas vadītājs norādīja, ka bīstamākās situācijas būs nevis arēnās, kur notiks spēles, bet gan pilsētu ielās, bāros.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā startēs 24 valstsvienības, un spēles no 31.augusta līdz 18.septembrim risināsies sešās Lietuvas  pilsētās - Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Panevēžā un Alītā.

Pirmdien notiks simboliskā čempionāta atklāšana ar valsts amatpersonu līdzdalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi