Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gailītis gandarīts, ka Čempionu līgā bija iespēja spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem

VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis ir gandarīts, ka komandai šajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonā bija iespēja spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem.

Jau ziņots, ka rīdzinieki otrā posma pēdējā spēlē viesos ar 58:64 zaudēja Bosnijas un Hercegovinas komandai Aleksandrovacas "Igokea". Latvijas komanda zaudēja visās sešās otrā posma spēlēs.

Gailītis pēcspēles preses konferencē uzsvēra, ka komanda maču iesākusi ar nepareizu attieksmi un zemu enerģijas līmeni, kā arī nevarēja pirmajās minūtēs gūt punktus. 

"Otrajā puslaikā demonstrējām daudz labāku spēli - bija vairāk enerģijas, labāka spēle aizsardzībā un lielāka pārliecība uzbrukumā. Ir grūti panākt rezultātu, ja basketbolisti nav pārliecināti par to, ko dara laukumā. Domāju, ka mēs būtu čempioni, ja rezultātu veidotu piespēlēšana un driblēšana, taču tas tā nenotiek," stāstīja Gailītis.

"VEF Rīga" treneris atzīmēja, ka, lai gūtu punktus, ir jāizdara metieni. "Tā ir lieta, ko basketbolistiem vajadzētu saprast. Pieļautās 19 kļūdas pierāda zemo atbildības līmeni un nespēju izvērtēt riskus. Nepatika, kā komanda bija noskaņojusies mačam," atzina Gailītis.

Neskatoties uz neveiksmēm otrajā posmā, Gailītis ir gandarīts par to, ko komanda paveikusi ilgtermiņā. "Bijām pelnījuši iekļūt otrajā posmā, taču Covid-19 dēļ saskārāmies ar sastāva problēmām. Neesam lielbudžeta komanda un katram spēlētajam ir liela vērtība. Iespējams, pēdējo spēļu nogalēs zaudējām pārliecību un enerģiju. Visas pretinieces parādīja labu basketbolu un esmu priecīgs, ka bija iespēja spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem," stāstīja latviešu treneris.

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā. Savukārt otrajā posmā rīdzinieki visās sešās spēlēs zaudēja Tenerifes "Lenovo", Burgosas "San Pablo" un "Igokea" komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi