Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Ventspils kļūst par pirmajiem Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem

Ventspils komanda sestdien Tallinā kļuva par pirmo OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempioni. Jaunizveidotā turnīra Final Four izšķirošajā mačā Latvijas čempione Ventspils ar rezultātu 102:80 (23:17, 30:27, 21:16, 28:20) pieveica principiālo pretinieci VEF Rīga.

Uzvarētāju sastāvā 26 punktus iemeta Rihards Lomažs, kamēr 21 punktu pievienoja Māris Gulbis. Savukārt Ingus Jakovičs izcēlās ar 18 punktiem.

Savukārt VEF Rīga rindās 19 punktus iemeta Stīvs Zeks, kamēr 15 punkti Glenam Kouzijam, bet 11 punktus iemeta Artis Ate.

Šis mačs gan kopumā bija bez lielas intrigas. Abas komandas punkts punktā cīnījās vien pašā spēles sākumā, kad VEF Rīga maču sāka ar 6:0 izrāvienu, uz šāda pacēluma nospēlējot vēl pāris pirmās minūtes. Tikmēr Ventspils pakāpeniski sajuta spēli un pirmās ceturtdaļas pēdējās trijās minūtēs veica 10:0 izrāvienu, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 23:17.

Uz viļņa ventspilnieki bija arī otrajā ceturtdaļā, un 14. minūtē Ingus Jakovičs pēc precīza soda metiena panāca jau 17 punktu pārsvaru (38:21). Tālāk Latvijas čempioni gan neatrāvās, lai gan viņi uzrādīja lielisku metienu precizitāti. VEF Rīga vienībai izdevās nedaudz pietuvoties, bet pēc pirmā puslaika Ventspils bija vadībā ar 53:44.

Otrajā puslaikā rīdziniekiem neizdevās mainīt cīņas ritējumu, turklāt Ventspils pārsvars tā arī nesaruka līdz viencipara skaitlim. Pēdējā ceturtdaļā VEF Rīga basketbolisti jau izskatījās manāmi salūzuši, kas Latvijas čempioniem ļāva iegūt jau vairāk nekā 20 punktu pārsvaru un gūt pārliecinošu uzvaru.

Ventspils šajā mačā realizēja 15 no 25 tālmetieniem, kas bija 60% precizitāte, bet no divpunktu zonas grozā krita 17 no 25 metieniem (68%).

Pirms fināla mača sestdien cīņā par apvienotā čempionāta bronzu Ogre pēdējās sekundēs ar rezultātu 85:87 (20:23, 20:20, 21:22, 24:22) piekāpās kaimiņvalsts čempionei Tallinas Kalev/Cramo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi