Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ESPN: Hārdens apsver iespēju karjeru turpināt Kuruca pārstāvētajā Nets

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas Rockets zvaigzne apsver iespēju pieprasīt komandai maiņu uz Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas Nets, ziņo ESPN.

ESPN vārdā nenosaukts avots ziņo, ka Hārdenam pēc vasaras treniņiem Losandželosā kopā ar bijušo komandas biedru Kevinu Durentu, kurš gaidāmajā sezonā "Nets" rindās aizvadīs savu pirmo maču, arvien vairāk sākusi patikt ideja par spēlēšanu Bruklinā.

Zināms, ka Hārdens un viņa bijušais komandas biedrs Oklahomasitijas "Thunder" rindās Durents nesen runājuši par iespējamo atkalapvienošanos, taču šīs idejas realizācija ir klubu vadības rokās.

ESPN avots ziņo, ka Hārdens nav mierā ar "Rockets" nespēju cīnīties par tituliem, tāpēc viņš vēl pirms līguma beigām apsver iespēju tikt aizmainītam. Līdzīgu motīvu vadīts, maiņu pieprasīja otra "Rockets" zvaigzne Rasels Vestbruks.

"Rockets" neatlaidīgi cenšas atrast komandu, kas varētu piesaistīt Vestbruku, taču to neatvieglo fakts, ka spēlētājam pašreizējā līgumā vēl ir trīs gadi, kuros paredzēts nopelnīt 131,5 miljonus ASV dolāru (aptuveni 110 miljonus eiro).

Tikmēr "Rockets" ģenerālmenedžeris Rafaels Stouns iepriekš norādījis, ka Hārdens paliks Hjūstonā, un komanda ar viņu rēķinās arī turpmāk. "Rockets" gan nav liegusi komandām izteikt savus piedāvājumus par Hārdenu.

Tajā pašā laikā "Rockets" arī uzsvērusi, ka gadījumā, ja piekritīs Hārdena maiņai, komandām pretim jādod lērums drafta izvēļu un vēl arī kāds labs spēlētājs. "Nets" šajā sakarā varētu šķirties no Karisa Leverta vai Spensera Dinvidija.

Hārdens maiņas darījuma rezultātā 2013.gadā no "Thunder" pārcēlās uz "Rockets" un nākamajās astoņās sezonās regulāri bija Visu zvaigžņu spēle dalībnieks. 2017./18.gada sezonā Hārdens tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, bet pēdējo sešu gadu laikā viņš šīs balvas balsojumā regulāri bijis atrodams starp trim vadošajiem basketbolistiem.

Hārdena pašreizējais līgums beigsies 2021./22.gada sezonā. Šajā laika posmā viņš nopelnīs aptuveni 110 miljonus eiro. Tāpat viņam 2022./23.gada sezonā ir iespēja pagarināt sadarbību ar "Rockets", nopelnot 46,7 miljonus dolāru (39,6 miljonus eiro).

Jau ziņots, ka NBA spēlētāju asociācija (NBPA) piekritusi jauno sezonu sākt 22.decembrī.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk nekā ierasts. Iepriekš tika ziņots, ka tad regulārais čempionāts noslēgtos maijā, bet izslēgšanas turnīrs - ap 22.jūliju, nepārklājoties ar olimpiskajām spēlēm.

Pārrunas ar brīvajiem aģentiem sāksies 20.novembrī jeb divas dienas pēc drafta, bet līgumus varēs slēgt no 22.novembra. Savukārt treniņnomtenes varētu sākties 1.decembrī.

Aizvadītās sezonas noslēguma fāze norisinājās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando. Sezonas pēdējais mačs notika 11.oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā nodrošināja 4-2 uzvaru pār Maiami "Heat".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi