Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džeimss vienojies ar Lakers par līguma pagarināšanu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss vienojies ar Losandželosas Lakers komandu par līguma pagarināšanu, ESPN apstiprināja sportistu pārstāvošās aģentūras Klutch Sports vadītājs Ričs Pols.

Iepriekšējā līgumā palikusi viena sezona par 44,5 miljoniem ASV dolāru, bet jaunā vienošanās panākta par vēl diviem gadiem par kopējo summu 97,1 miljons dolāru. Saskaņā ar NBA koplīgumu maksimālais līguma ilgums, ko var noslēgt 38 gadus vecs vai vēl vecāks spēlētājs, ir divi gadi.

Džeimss NBA būs nopelnījis vismaz 532 miljonus dolāru.

37 gadus vecais Džeimss "Lakers" rindas papildināja pirms četriem gadiem un aizpērn Losandželosas komandas sastāvā kļuva par NBA čempionu.

Lebrona Džeimsa vecākais dēls Bronijs šogad aizvadīs pēdējo gadu vidusskolā, un 2024.gadā viņš būs tiesīgs spēlēt NBA. Džeimss vairākkārt ir izteicis vēlmi pirms karjeras beigšanas nokļūt vienā NBA komandā ar dēlu.

Aizvadītajā sezonā Džeimss 56 "Lakers" sastāvā aizvadītajās spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 37 minūtēs guva 30,3 punktus, kā arī sakrāja 8,2 atlēkušās bumbas, 6,2 rezultatīvas piespēles, 1,3 pārķertas bumbas un 1,1 bloķētu metienu.

"Lakers" Rietumu konferencē ieņēma 11.vietu un "play-off" mačiem nekvalificējās.

Džeimss "Lakers" rindas papildināja 2018.gada vasarā, tobrīd brīvā aģenta statusā pārejot no Klīvlendas "Cavaliers". Savā pirmajā sezonā ar Losandželosas komandu viņš traumas dēļ piedalījās 55 spēlēs, komandai neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet 2020.gadā viņš aizveda "Lakers" līdz čempiontitulam.

Džeimss ir četrkārtējs NBA čempions, divreiz uzvarot ar Maiami "Heat" (2012., 2013.), bet pa vienai reizei - ar "Cavaliers" (2016.) un "Lakers" (2020.).

Tāpat Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 18 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

ASV izlases sastāvā viņš kļuvis par divkārtēju olimpisko spēļu čempionu.

Amerikāņu uzbrucēju 2003.gada draftā ar pirmo numuru izraudzījās "Cavaliers" komanda, kurā viņš pavadīja savas pirmās septiņas sezonas NBA. Turpmākos četrus gadus viņš spēlēja "Heat" vienībā, bet pēc tam uz tikpat garu termiņu atgriezās "Cavaliers" klubā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi