Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džeimss Klīvlendā atgriežas ar 46 punktiem Lakers panākumā

Losandželosas Lakers zvaigzne Lebrons Džeimss pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 46 gūtajiem punktiem, Lakers izcīnot uzvaru Klīvlendā.

Klīvlendas "Cavaliers", kurā Džeimss aizvadīja savas pirmās septiņas sezonas līgā, bija spiests savā laukumā atzīt čempionvienības Losandželosas "Lakers" pārākumu ar 108:115 (23:34, 35:31, 31:22, 19:28).

Džeimss finišēja ar 46 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Entonijs Deiviss.

Ar 14 uzvarām un četrām neveiksmēm "Lakers" ieņem pirmo vietu līgā. Rietumu grupā otrā ar bilanci 13-4 ir Losandželosas "Clippers", kas otrdien spēlē Atlantā.

Citā spēlē Bruklinas "Nets" savā laukumā ļāva Maiami "Heat" iemest vien 85 punktus - 98:85 (15:21, 26:24, 29:26, 28:14).

Džeimss Hārdens, kurš šī mēneša sākumā no Hjūstonas ieradās "Nets" ievērojamā maiņas darījumā, aizvadīja lielisku ceturto ceturtdaļu, Bruklinas klubam tomēr pārspējot Maiami komandu.

2018.gada NBA vērtīgākais spēlētājs ceturtajā ceturtdaļā guva 16 no saviem 20 punktiem un līdzās Kevinam Durentam kļuva par vienības rezultatīvāko spēlētāju. Hārdenam arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet Durentam 13 atlēkušās bumbas.

Hārdena un Duranta ieguldījums ceturtajā ceturtdaļā izrādījās izšķirošs, duetam realizējot trīspunktniekus Bruklinas vienības 15:0 izrāvienā.

Kairijs Ērvings finišēja ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, bet viesiem 26 punkti un desmit atlēkušās bumbas Bemam Adebajo un 21 punkts Goranam Dragičam.

Uzvara Austrumu grupā uzlaboja "Nets" sezonas bilanci līdz 11-8, kas dod piekto vietu.

"Astoņus gadus Hjūstonā biju lomā, kur es kontrolēju bumbu," sacīja Hārdens pēc spēles. "Tagad man tā ir atšķirīga pieredze, taču tā joprojām ir lieliska. Kad iemācīsimies spēlēt savā ritmā, mums būs daudz vieglāk."

Nets treneris Stīvs Nešs uzslavēja Bruklinas vienības jauno zvaigzni.

"Viņš bija lielisks," Nešs sacīja par Hārdenu. "Mēs sākam redzēt, ko viņš var izdarīt, metot bumbu grozā. Viņš ir viens no lieliskākajiem uzbrukuma spēlētājiem, kāds jebkad spēlējis. Viņš ir tik efektīvs, ka manipulē ar aizsardzību un veic pozitīvas darbības pat tad, ja viņš negūst punktus."

Bruklina sāk gūt vairāk labuma no Durenta, kurš pēc atgriešanās spēlē pēc gada ilgas traumas ārstēšanas 14 spēlēs pēc kārtas ir guvis 20 vai vairāk punktus.

"Psiholoģiski jūtu, ka joprojām piemērojos spēles ātrumam, bet fiziski es jūtos solīdi," saka Durents. "Vienkārši cenšos iznākt laukumā un dot ieguldījumu, paļaujoties uz ieguldīto darbu."

Citviet Detroitas "Pistons" mājās pārsteidza Austrumu grupas līderi Filadelfijas "76ers", uzvarot ar 119:104 (34:23, 30:27, 25:25, 30:29).

Delons Raits uzvarā ieguldīja 28 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. 25 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Džeremijs Grānts, bet 20 punkti Veina Elingtona kontā.

Pretiniekiem 25 punktus un septiņas bumbas zem groziem sakrāja Tobiass Heriss.

"Pistons" Austrumu grupā ar bilanci 4-13 joprojām ir pēdējā vietā, kamēr "76ers" ir 12 uzvaras 18 spēlēs.

Goldensteitas "Warriors" pārspēja Rietumu grupas pastarīti Minesotas "Timberwolves" ar 130:108 (34:23, 34:31, 25:29, 37:25) un ar bilanci 9-8 ieņem devīto vietu Rietumu grupā.

Stefans Karijs uzvarā ieguldīja 36 punktus, ar 23 punktiem palīdzot Endrjū Viginsam. Viesiem 30 punkti un septiņas atlekušās bumbas Melikam Bīzlijam.

Čikāgas "Bulls" zaudējumā savā laukumā Bostonas "Celtics" ar 103:119 (25:33, 25:27, 26:31, 27:28) 30 punktus un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Zeks Lavins.

Jau ziņots, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savā laukumā piekāpās Denveras "Nuggets" ar 113:117 (31:38, 27:32, 36:22, 19:25).

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 32 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā guva 16 punktus, grozā raidot piecus no desmit divpunktu un vienu no astoņiem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja trīs no četriem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra bumbu un bloķēja metienu, trīs reizes kļūdījās, kā arī nopelnīja piecas personiskās piezīmes un +/- rādītāju -14.

Pēc traumas izdziedēšanas Porziņģis šosezon spēlē vidēji guvis 19,7 punktus, izcīnījis 8,3 bumbas zem groziem un 1,7 reizes bloķējis metienus.

Tikmēr viņa komandas biedrs Luka Dončičs izcēlās ar 35 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 16 rezultatīvām piespēlēm, sakrājot savu 31."triple-double" karjerā. 19 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet 16 punkti arī Džeimsam Džonsonam.

"Nuggets" rindās 30 punkti un astoņas bumbas zem groziem Maiklam Porteram junioram, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas iekrāja Nikola Jokičs, 17 punkti un astoņas bumbas zem groziem Džemaiklam Grīnam un 16 punkti Džemalam Marejam, kurš par rupjību pret Hārdeveju tika nodzīts no laukuma trešās ceturtdaļas otrajā pusē.

Trešdien "Mavericks" viesos tiksies ar Jūtas "Jazz".

"Mavericks" ar astoņām uzvarām 17 spēlēs Rietumu konferencē ieņem desmito vietu, kamēr "Nuggets" ar desmit panākumiem 17 mačos ieņem piekto pozīciju.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi