Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Dramatiskā cīņā gūts revanšs pār Lietuvu

Latvijas basketbola valstsvienība piektdien Rīgā revanšējās Lietuvai par iepriekšējā spēlē piedzīvoto zaudējumu un uzvarēja abu komandu atkārtotajā pārbaudes cīņā ar 81:79 (40:45).

Abas komandas spēli iesāka aktīvi, galveno uzmanību veltot bumbas izspēlēm uz groza apakšu, kur teju katrā uzbrukumā noritēja asa cīņa. Kristaps Valters pārsteidza pretiniekus ar pāris precīziem tālmetieniem, tomēr pirmās ceturtdaļas vidū pāris paviršas uzbrukuma izspēles Latvijas izpildījumā savā labā lieliski izmantoja lietuvieši un ieguva sešu punktu pārsvaru (15:9).

Pēc minūtes pārtraukuma laukumā turpinājās asa cīņa, it īpaši zem groziem. Tomēr mājiniekiem izdevās gūt septiņus punktus pēc kārtas un uz brīdi atgūt vadību (16:15), bet līdz periodam mājinieki atguva iniciatīvu, cieši spēlēja aizsardzībā, bet uzbrukumā veidoja daudzveidīgus uzbrukumus. Perioda pašā galotnē ļoti paveicās lietuviešiem, kuri ar veiksmīgu tālmetienu pēdējā sekundē panāca 25:23.

Pēc līdzīga scenārija aizritēja visa otrā ceturtdaļa, tikai šoreiz bija mazliet zemāka metienu realizācija abu komandu izpildījumā. Latvijas izlase zaudēja samērā daudz punktus metienos no soda atzīmes. It īpaši Biedriņam neveicās, kurš aizmeta garām visus sešus soda metienus. Kleiza guva septiņus punktus pēc kārtas un krietni sekmēja lietuviešu izrāvienu. Līdz atpūtai lietuvieši iekrāja piecu punktu pārsvaru 45:40.

Daudz piezīmju abu komandu izpildījumā bija otrā puslaika sākumā, bet punktus vairāk guva lietuvieši un ieguva tobrīd lielāko pārsvaru spēlē (50:44 un 52:46). Lietuvieši ļoti uzmanīja Latvijas garos spēlētājus zem groza, bet uzbrukumā pretinieki ļoti agresīvi lauzās uz mājinieku grozu un pamazām krāja pārsvaru. Pirms pēdējās desmitminūtes mājinieku pūliņi aizsardzībā un pāris precīzi tālmetieni ļāva samazināt starpību līdz 57:63.

Pēdējā periodā atmosfēra spēlē tika nokaitēta līdz baltkvēlei, arvien biežāk laukumā bija manāmas provokācijas un izcēlās asumi. Vienubrīd cīņa tika pārtraukta un abas komandas teju saplūcās, tomēr saspīlējumu izdevās novērst. Atlikušajās minūtēs komandasn nomierinājās, tomēr mājiniekiem ne visai veiksmīgi izdevās pietuvoties pretiniekiem. Abas komandas līdzīgi apmainījās ar punktiem.

Trīs minūtes pirms beigām Valters realizēja tālmetienu un arī šajā spēlē kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlases rindās. Ar ļoti ciešu spēli aizsardzībā lietuviešus izdevās piespiest kļūdīties, bet pēc Kambalas precīzā metiena rezultāta starpību izdevās sadeldēt līdz 71:73. Biedriņš nopelnīja piekto piezīmi un pēdējās divas minūtes vairs nevarēja spēlēt.

Pusotru minūti pirms beigām Kambala ar ļoti izteiktu spēka spēli zem groza apspēlēja divus pretiniekus un kritienā guva divus punktus, bet pēc tam realizēja arī soda metienu, panākot neizšķirtu 74:74. Kalnietis iemeta vienu no soda metieniem, bet pretuzbrukuma pēdējā sekundē Kambala bija precīzs no pustālās distances. Valters aizsardzībā pārtvēra piespēli un ātrajā uzbrukumā guva divus punktus, 57 sekundes pirms pamatlaika beigām panākot Latvijai vadību ar 78:75.

Lietuvieši bija neprecīzi pustālajā metienā (Kleiza), taču uzbrukumā kļūda - izspēlējot teju maksimāli uzbrukuma laiku bumbu zaudēja Janičenoks. Lietuvieši iemeta tālmetienu, taču mirkli pirms tam pārkāpums bija pret Janičenoku un grozu neieskaitīja. 12 sekundes pirms beigām nesmuki pret Štālbergu nospēlēja Kleiza. Latvietis realizēja abus soda metienus un nodrošināja mājiniekiem svarīgu pārsvaru. 6,6 sekundes bija atlikušas, kad sarežģītā situācijā Kleiza sadeldēja mājinieku pārsvaru līdz diviem punktiem. Divas sekundes pagāja, Janičenokam bija iespēja izpildīt divus soda metienus, taču precīzs bija tikai otrais (81:78). Štālbergs tūliņ pārkāpa noteikumus. Kleiza pirmo iemeta, bet atkārtotajā metienā bumbu apzināti raidīja garām grozam, Jomants ieguva atlēkušo bumbu un nopelnīja vēl vienu iespēju mest soda metienus. Lietuvietis aizmeta abus soda metienus un ļāva gavilēt Latvijas izlasei.

x x x

Latvija 81:79 Lietuva

Latvija: K.Valters 24 + 5PB, Kambala 11, Biedriņā 10 + 8AB, Janičenoks 9, Vītols 8, Blūms 7, Helmanis 6, Štālbergs 3, Bērziņš 2, Škēle 1.

Lietuva: Kleiza 20, Javtoks 12, Lukauskis 11, Kalnietis 8, Mačulis 8, Jomants 5, Petrāvičs 5, Delininkaitis 4, Jasaitis 4, Lavrinovičs 2.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi