Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dončičam vēsturisks triple double ar 60+21; Bertānam pieci punkti Mavericks uzvarā pār Knicks

Slovēnis Luka Dončičs otrdien kļuva par pirmo spēlētāju, kurš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā guva triple double ar vismaz 60 punktiem un 20 izcīnītām bumbām zem groziem, palīdzot Dalasas Mavericks papildlaikā pārspēt Ņujorkas Knicks vienību.

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns uzvarētāju rindās guva piecus punktus, bet "Mavericks" savā laukumā bija pārāki ar 126:121 (28:30, 27:33, 27:29, 33:23, 11:6).

Dončičs pašā pamatlaika izskaņā tīšam raidīja bumbu garām grozam no soda laukuma līnijas, pats burzmā tika pie atlēkušās bumbas un sekundi pirms finālsvilpes raidīja to grozā, panākot izlīdzinājumu 115:115, kas ļāva spēlēt papildlaiku un vēlāk izraut uzvaru.

Kopumā Dončičs 47 minūtēs guva 60 punktus, izcīnīja 21 atlēkušo bumbu zem groziem un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, savukārt Bertāns spēlēja 14 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un divus no trim soda metieniem. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Līdz šim vienīgais spēlētājs, kurš NBA bija guvis "triple double" ar vismaz 60 punktiem bija Džeimss Hārdens. 2018.gadā Hjūstonā viņam izdevās gūt 60 punktus, izcīnīt desmit bumbas zem groziem un atdot 11 rezultatīvas piespēles.

"Viņš ir īpašs," par Dončiču pēc spēles teica "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids. "Ir grūti paveikt ko tādu, kas līdz šim nevienam nav izdevies. Pirms viņa [NBA] ir bijuši daudzi diženi spēlētāji."

"Esmu velnišķīgi noguris," pēc mača smaidīdams sacīja Dončičs. "Man nepieciešams atjaunošanās alus."

Mājinieku sastāvā 25 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 19 - Kristians Vudss, bet "Knicks" sastāvā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Kventins Graimss, bet 29+18 savā rēķinā ierakstīja Džuliuss Rendls.

"Mavericks" ar 19 uzvarām 35 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Knicks" ar 18 uzvarām ir sestie Austrumos.

Nākamo maču Dalasas komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Hjūstonas "Rockets" basketbolistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi