Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dāvis Bertāns: Kamēr Mavericks komanda uzvarēs, būšu priecīgs

Latvijas basketbolista Dāvim Bertānam svarīgākas par paša sniegumu jaunajā sezonā būs komandas uzvaras, otrdien savā pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas Mavericks pirmssezonas treniņu dienā žurnālistiem teica basketbolists.

10.februārī 29 gadus vecais Bertāns kopā ar Spenseru Dinvidiju maiņas darījumā no Vašingtonas "Wizards" nonāca "Mavericks", pretējā virzienā ceļojot Kristapam Porziņģim.

"Iepriekšējās sezonas vidū tiku iemests jaunā spēles sistēmā un saņēmu īso apmācības kursu, kas man būtu jādara. Tagad varu sākt no pamatiem, lai labāk izprastu komandas spēli, noslīpētu visu un padarītu visu nedaudz vieglāku," sarunā ar preses pārstāvjiem otrdien teica Bertāns.

"Spēlēšu kā līdz šim, nedomāju mainīt savu spēles stilu. Vienmēr var vēlēties ko uzlabot, piemēram, trīspunktu metienu precizitāti. Kamēr komanda uzvar, būšu priecīgs palīdzēt komandai jebkādā veidā, kā vien varu," teica basketbolists.

Pagājušajā sezonā Bertāns "Mavericks" komandā pamatturnīrā aizvadīja 22 pamatturnīra spēles, kurās vidēji mačā sakrāja 5,3 punktus, 2,5 atlēkušās bumbas, 0,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, tālmetienus meta ar 36%, bet soda metienus - ar 80% precizitāti.

18 "play-off" spēlēs Bertāns vidēji mačā guva 4,1 punktu, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas, kā arī tālmetienus meta ar 37,3%, bet soda metienus - ar 83,3% precizitāti.

Dalasieši aizkļuva līdz izslēgšanas cīņu pusfinālam, tur sērijā ar 1-4 zaudējot nākamajai čempionei Goldensteitas "Warriors".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi