Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dārgajam "triple-double" Ogres uzvarā LBL bronzas sērijas pirmajā spēlē

Kristaps Dārgais svētdien izcēlās ar triple-double Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijas pirmajā spēlē, palīdzot Ogres komandai izcīnīt uzvaru.

Ogrēnieši mājās ar rezultātu 90:87 (23:27, 26:13, 18:16, 23:31) pārspēja "Liepāju", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Dārgais maču noslēdza ar 20 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm, iekrājot 36 efektivitātes koeficienta punktus. Uzvarētājiem Andrē Volkers piebalsoja ar 21 punktu.

Liepājas vienībai 22 punktus guva Guntis Sīpoliņš, 20 punkti bija Robertam Krastiņam, bet 17 punkti - Dāvim Gekam.

Ogrēnieši lielāko daļu no pirmās ceturtdaļas bija vadībā, bet pēc pretinieku deviņu punktu izrāviena nonāca iedzinējos ar 21:27. Liepājnieki gan ātri zaudēja vadību un "Ogre" atgriezās priekšā, iekrājot desmit punktu pārsvaru un puslaiku uzvarot ar 49:40.

Trešajā ceturksnī laukuma saimniekiem bija 11 punktu handikaps, bet ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē "Liepāja" veica vēl vienu deviņu punktu izrāvienu, divus tālmetienus iemetot Robertam Krastiņam un vienu Dāvim Gekam.  Vēju pilsētas basketbolisti ieguva četru punktu pārsvaru, taču to nenoturēja un 69 sekundes pirms pamatlaika beigām Renārs Magone iemeta divus "sodiņus", kas atgrieza vadības grožus "Ogres" rokās.

Pēdējā minūtē komandas punktus guva tikai no soda metienu līnijas, "Ogrei" nosargājot vadību un svinot uzvaru

Latvijas-Igaunijas čempionātā (LIBL) komandas savā starpā tikās piecreiz, četrās pirmajās uzvaru ar 94:77, 78:73, 92:74 un 91:72 svinot "Ogrei". Kurzemnieki uzvarēja pēdējā cīņā - 98:75.

Pusfinālā "Ogre" sērijā ar 1-3 zaudēja "Ventspilij" (93:83, 79:84, 73:74 un 72:75), bet "Liepāja" visās trijās spēlēs piekāpās "VEF Rīga" - 60:99, 81:100, 82:101.

LIBL bronzas medaļu ieguvējai "Ogres" vienībai līderi LBL izslēgšanas turnīrā ar vidēji mačā gūtiem 13,6 un 11,5 punktiem bija attiecīgi Andrē Volkers un Rihards Kuksiks.

"Liepājas" vienībai astoņās "play-off" cīņās Guntis Sīpoliņš vidēji mačā sakrājis 15,3 punktus un 5,6 atlēkušās bumbas, Renārs Birkāns trijās spēlēs guvis 13 punktus, Roberts Blumbergs - 11,8 punktus un 5,5 atlēkušās bumbas, bet Iļja Gromovs 11,3 punktiem pievienojis desmit atlēkušās bumbas.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles noris bez skatītāju klātbūtnes.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" panākusi 1-0 pret "Ventspili".

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi