Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Čempionu brokastis

VEF Rīga Čempionu līgas otro posmu sāks pret titula īpašnieku.

Sasnieguši savu šīs sezonas galveno mērķi Eirokausos, VEF Rīga basketbolisti lūkos pārbaudīt, cik augsti ir šā komandas modeļa griesti. Latvijas klubs FIBA Čempionu līgas labāko sešpadsmitniekā debitēs Spānijā pret pašreizējo titula īpašnieku San Pablo. Spēles sākums Burgosā paredzēts pulksten 19.30 pēc Latvijas laika. Tiešraide TV6 kanālā.

Latvijas čempionvienības prezidents Gatis Jahovičs jau pēc izlozes neslēpa, ka abas Spānijas komandas ir ne vien grupas, bet visa turnīra galvenās favorītes. Par spēcīgāko nacionālo čempionātu uzskatītajā ACB līgā tās kopvērtējumā atpaliek tikai no Eirolīgas grandiem un arī pret dalību Čempionu līgā attiecas ar visnopietnākajiem nodomiem – Tenerife un San Pablo ir uzvarējušas divās no četrām līdzšinējām šā turnīra sezonām. Kanāriju salu pārstāvji Tenerife to paveica 2017. gadā, bet aizpērn spēlēja finālā, savukārt Burgosas klubs ir pašreizējais Čempionu līgas titula īpašnieks. Vēl vairāk – kastīlieši par čempioniem kļuva tieši ar pašreizējo komandas modeli, jo finālturnīrs pandēmijas dēļ no pagājušās sezonas tika pārcelts uz šīs sezonas sākumu.

Burgosas klubs ir viens no straujāk augošajiem Eiropas basketbolā. Tikai 2015. gadā San Pablo kļuva par profesionālu komandu, divus gadus vēlāk iekļuva Spānijas augstākajā līgā, bet pērn izcīnīja tajā ceturto vietu. Hoana Penarojas vadībā komanda spēlē modernu, ātru basketbolu, bet tās sastāvs atgādina krāšņa papagaiļa spalvas – pieteikumā atrodami desmit dažādu valstu spēlētāji. Šeit gan jāņem vērā, ka "melnkalnietis" Omars Kuks, "gruzīns" Teds Makfeidens un "bosnietis" Alekss Renfro tomēr ir Eiropas valstu pases pieņēmuši ASV basketbolisti. Pēdējo itin labi iepazinuši arī vefiņa uzticamākie fani, jo tieši Rīgā viņš 2009. gadā sāka savu profesionāļa karjeru. Starp pretinieku līderiem ir arī Dejans Kravičs, kubietis Hasiels Rivero, brazīlietis Vitors Benite, spānis Mikels Salvo, baltkrievs Maksims Salašs, kā arī Džordans Saho no Kongo Demokrātiskās Republikas. San Pablo turnīru sāka ar negaidītu klupienu (98:99) Ostendē, bet turpinājumā pārliecinoši uzvarēja spēcīgā grupā konkurencē ar Itālijas Brindisi un Turcijas Darussafaka.

"Vāju komandu šajā kārtā nav. Ja pirmajā grupu turnīrā vēl varēja atrast kādu komandu, kura tur, iespējams, īsti neiederas, tad šīs visas ir apliecinājušas savu līmeni, izkļūstot no savām grupām. Mūsu sākotnējais mērķis bija iekļūt otrajā grupu turnīra kārtā. Kad tas sasniegts, tad jāpamēģina tikt vēl tālāk," Jahovičs aicinājis komandu neapstāties pie sasniegtā. Pēc pamatīgi izstieptā pirmā grupu turnīra komandas nu atgriezušās ierasti saspringtā spēļu ritmā, kad Eirokausos jāspēlē katru nedēļu. Iespējams, tā var kļūt par vefiešu priekšrocību pret favorītiem, kuriem paralēli daudz nozīmīgu spēļu paredzēts arī Spānijas čempionātā. Tiesa, arī VEF komandai pašmāju sacensību kalendārs martā nav nekāda medusmaize – līdz 2. aprīlim paredzētas trīs spēles pret tiešajiem konkurentiem BK Ventspils un BK Ogre, kā arī divas cīņas pret šosezon jau rīdziniekus paklupinājušo BK Liepāja.

FIBA Čempionu līgas otrajā grupu turnīrā, kas ilgs līdz 6. aprīlim, divas spēcīgākās grupas vienības iekļūs astoņu komandu finālturnīrā.

Basketbols. FIBA Čempionu līga, otrais grupu turnīrs

2.III 19.30 San Pablo – VEF Rīga

9.III 19.00 VEF Rīga – Igokea

17.III 21.00 Tenerife – VEF Rīga

24.III 19.00 VEF Rīga – San Pablo

31.III 19.00 VEF Rīga – Tenerife

6.IV 21.30 Igokea – VEF Rīga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi