Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bukers un Hārdens atzīti par februāra NBA spožākajām zvaigzēm

Par aizvadītā mēneša spožākajiem spēlētājiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nosaukti Devins Bukers un Džeimss Hārdens, ziņo NBA.

Fīniksas "Suns" aizsargs Bukers, kurš atzīts par Rietumu konferences februāra labāko spēlētāju, aizvadītajā mēnesī 15 spēlēs caurmērā guva 27,9 punktus, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un 4,5 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Basketbolists metienus izpildīja ar 52,3% precizitāti, bet tālmetienos viņa rādītājs bija 39,5%. "Suns" ar Bukeru ierindā uzvarēja 12 no 15 spēlēm.

Bukers kļuva par pirmo "Suns" spēlētāju kopš 2010.gada marta, kuram izdevies tikt pie mēneša labākā spēlētāja titula. Pēdējo reizi pirms 11 gadiem to saņēma arī Amare Stademaijers.

Februārī Bukers arī divreiz tika atzīts par Rietumu konferences nedēļas labāko spēlētāju. Šie panākumi viņam ļāva kļūt par pirmo "Suns" spēlētāju, kurš trīs nedēļu laikā ticis pie diviem nedēļas labākā spēlētāja tituliem. 2007.gada janvārī divas nedēļas pēc kārtas par labāko spēlētāju savā konferencē tika nosaukts Stīvs Nešs.

Tikmēr Hārdens Austrumu konferences vienībā Bruklinas "Nets" bija spiests uzņemties lielāku lomu, jo savainojumā iedzīvojies cits šī kluba līderis Kevins Durents. 

Hārdens 13 februāra spēlēs caurmērā guva 25,6 punktus, izcīnīja 8,8 bumbas zem groziem un 10,7 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Kāds no "Nets" spēlētājiem mēneša labākā basketbolista balvu pēdējo reizi saņēma 2007.gada aprīlī. To ieguva leģendārais Vinss Kārters. 

Hārdens arī kļuvis par pirmo "Nets" basketbolistu, kurš vienā mēnesī vidēji spēlē guvis vismaz 25 punktus un desmitreiz rezultatīvi piespēlējis. Šajā statistikā tiek iekļauti basketbolisti, kuri mēneša laikā aizvadījuši vismaz desmit mačus.

Šajā nedēļas nogalē gan Bukers, gan Hārdens Atlantā piedalīsies Visu zvaigžņu spēlē.

Rietumu konferencē uz labākā spēlētāja balvu kandidēja arī Stefens Karijs (Goldensteitas "Warriors"), Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks"), Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Donovans Mičels (Jūtas "Jazz"), kā arī Zaions Viljamsons (Ņūorleānas "Pelicans").

Tikmēr Austrumu konferencē uz titulu kandidēja arī Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), Bredlijs Bīls (Vašingtonas "Wizards"), Džimijs Batlers (Miami "Heat"), Zeks Lavīns (Čikāgas "Bulls"), Džūliuss Rendls (Ņujorkas "Knicks") un Nikola Vucevičs (Orlando "Magic").

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi