Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bogdanovičam ar 48 punktiem karjeras rekords Jazz uzvarā

Horvātijas basketbolists Bojans Bogdanovičs piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 48 punktus, sasniedzot NBA karjeras rekordu un palīdzot uzvarēt Jūtas Jazz komandai.

Jūtas "Jazz" mājās pieveica Denveras "Nuggets" ar 127:120 (40:41, 29:32, 29:26, 29:21), saglabājot pirmo vietu līgā.

"Jazz" maču aizvadīja bez aizsargu dueta - Donovana Mičela un Maika Konlija, taču savainojumu laikā ir atvērušies citi Jūtas spēlētāji, piektdien pienākot Bogdanoviča kārtai.

"Spēlēju arvien labāk. Labāk metu pa grozu," sacīja Bogdanovičs pēc spēles. "Tāpēc tieši pirms izslēgšanas spēlēm īstajā brīdī iegūstu īsto sportisko formu."

"Ko mēs šovakar neredzējām viņu darot?" retoriski vaicāja komandas treneris Kvins Snaiders. "Viņš lieliski lasīja spēli un guva punktus visos iespējamos veidos."

Mičels kopš 16.aprīļa cīņas ar Indiānas "Pacers" pēdējās 11 spēles ir izlaidis labās potītes sastiepuma dēļ. "Jazz" piektdien paziņoja, ka komandas medicīniskais personāls apliecinājis, ka Mičela " veselības stāvoklis progresē atgriešanās laukumā virzienā", taču šāda iespēja tiks izvērtēta vēl pēc nedēļas.

"Jazz" pamatturnīru beidz 16.maijā, tāpēc Mičela atgriešanās laukumā visdrīzāk notiks izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Konlijs ir izlaidis sešas spēles pēc kārtas ceļgala locītavas savainojuma dēļ.

Iepriekšējo rekordu Bogdanovičs sasniedza pirms pieciem gadiem mačā ar Bruklinas "Nets". Turklāt viņš kļuva par pirmo kluba vēsturē, kurš sakrājis vismaz 45 punktus, trāpot astoņus trīspunktniekus.

"Jazz" labā 21 punkts un astoņas rezultatīvas piespēles bija Džordanam Klārksonam, Jūtas vienībai uzlabojot bilanci līdz 49-18 un par vienu uzvaru apsteidzot Fīniksas  Suns" cīņā par līgas labākās komandas titulu.

Arī "Nuggets" var atsaukties uz savainojumiem, jo joprojām laukuma malā saplēstu ceļgala saišu dēļ atrodas Džemals Marejs.

Piektdien Denveras vienības Maikls Porteris guva 31 punktu, Nikola Jokičs finišēja ar 24 punktiem, 13 rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām, bet Pols Milsaps sakrāja 19 punktus "Nuggets" labā, kas uzvarējusi desmit no 13 spēlēm kopš Mareja gūtās traumas.

Citā spēlē Portlendas "Trail Blazers" savā laukumā pieveica Losandželosas "Lakers" ar 106:101 (34:22, 25:33, 23:23, 24:23).

Damjans Lilards uzvarētāju labā guva 38 punktus, ar 21 punktu viņam palīdzot Kristianam Makkolumam. Viesiem nelīdzēja arī Entonija Deivisa gūtie 36 punkti un zem groziem izcīnītās 12 bumbas.

Portlenda Rietumu grupā ar 38 uzvarām 67 spēlēs pakāpās uz sesto vietu, "Lakers" ar vienu uzvaru mazāk noslīdot uz septīto, kas nozīmē, ka Losandželosas vienībai šobrīd būtu jāpiedalās papildu izslēgšanas spēļu kārtā jeb "play-in".

"Lakers" joprojām spēlē bez savainotā Lebrona Džeimsa, kuram ir potītes trauma un Denisa Šrēdera, kurš nedrīkst spēlēt veselības un drošības protokola dēļ.

Jau ziņot, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien savainojuma dēļ joprojām nevarēja palīdzēt Dalasas "Mavericks", kas savā laukumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers" ar 110:90 (33:19, 29:18, 24:28, 24:25).

Porziņģis savainojis labās kājas celi, kuram oktobrī tika veikta meniska operācija, un šī savainojuma dēļ jau izlaidis piecus mačus.

Mājiniekiem 24 punkti un astoņas atlēkušās bumbas tika Lukam Dončičam, 20 punkti - Timam Hārdevejam jaunākajam, bet 18 punkti - Džošam Ričardsonam.

Dončičs ar savu septīto punktu piektdienas spēlē pārsniedza 5000 NBA karjeras laikā gūto punktu robežu un 22 gadu un 67 dienu vecumā kļuva par ceturto jaunāko NBA spēlētāju, kurš sasniedzis šo robežu.

Jaunāki par Dončiču, sasniedzot 5000 punktu robežu, ir bijuši tikai Karmelo Entonijs, Lebrons Džeimss un Kevins Durents.

Viesu rindās 27 punktus sakrāja Kolins Sekstons, 22 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles - Džedi Osmans.

"Mavericks" ar 39 panākumiem 67 mačos Rietumu grupā ieņem piekto pozīciju.

Svētdien "Mavericks" viesosies pie Klīvlendas "Cavaliers".

Tikmēr Milvoki "Bucks" savā laukumā pieveica Hjūstonas "Rockets" ar 141:133 (34:34, 30:29, 43:29, 34:41).

Kurucs palika uz "Bucks" rezervistu soliņa, spēlē neiesaistoties.

"Bucks" rindās Jannis Adetokunbo guva 17 punktus, sakrāja 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. 24 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Brūkam Lopesam, 23 punkti - Krisam Midltonam, 20 - Džrū Holidejam.

Tikmēr viesiem, kuri spēlēja astoņu cilvēku sastāvā, 36 punktus, kā arī pa septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm sakrāja Kenjons Mārtins jaunākais, bet 23 punktus, 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Kellijs Oliniks.

"Bucks" ar 43 uzvarām 67 spēlēs pakāpusies uz otro vietu Austrumu grupā.

Pirmdien Milvoki komanda viesosies pie Sanantonio "Spurs".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi