Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Blūms: Mums nav par ko kaunēties

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Tonijs Pārkers pēc viņa pārstāvētās Francijas valstsvienības uzvaras pār Latviju Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra pirmajā spēlē trešdien uzteica sāncenšu līderi Jāni Blūmu par teicamu sniegumu.

"Bija varena spēle, Latvija labi nospēlēja," žurnālistiem teica Pārkers. "Blūms šodien uguņoja, un viņu bija ļoti grūti noturēt," uzsvēra Francijas izlasē 31 punktu guvušais spēlētājs.

Pārkers atzina, ka pirmā spēle čempionātā komandām ir īpaši grūta, un par uzvaru viņš ir ļoti priecīgs. Francijas izlase otrajā puslaikā uzlaboja sniegumu aizsardzībā, un tas palīdzējis komandai iegrožot Latvijas valstsvienību. Pārkers laukumā pavadīja gandrīz 38 minūtes, taču viņš neplāno tik daudz spēlēt arī turpmākajās cīņās. Pret Latviju francūži gandrīz visu laiku turējās pretim zonas aizsardzībai, un Pārkers uzskata, ka komandai tas palīdzēs nākamajā cīņā pret Izraēlu, kas varētu spēlēt līdzīgi.

Pieticīgi savu personisko sniegumu, neraugoties uz 32 punktu guvumu, vērtēja Blūms. Viņš sagaida, ka gados jaunie komandas biedri pēc spēkos līdzīgās cīņas ar Franciju būs kļuvuši iekšēji mierīgāki un apzināsies spēju spēlēt pret jebkuru pretinieku.

"Pieredze ņēma virsroku, taču mums nav par ko kaunēties. Parādījām, ka varam spēlēt pret Eiropas TOP 5 komandu ar daudziem NBA spēlētājiem un NBA čempionu priekšgalā. Pie labas veiksmes beigas varēja būt ļoti interesantas... Bija laba mācība jaunajiem spēlētājiem, un domāju, ka mums jābūt lepniem," teica Blūms.

Raksturojot Latvijas izlasei neveiksmīgās pēdējās četras minūtes, Blūms sprieda, ka pretiniekiem beigās iekrita divi trīspunktieki, un Pārkers spēli vairāk paņēma uz sevi. Varbūt arī pašiem pietrūcis psiholoģiskā spēka un pārliecības, ka var izcīnīt uzvaru, taču pretinieku meistarība bijusi vēl būtiskāks faktors. Savu rezultatīvo aktivitāti uzbrukumos Blūms izskaidroja nevis ar spēles ņemšanu uz sevi, bet gan situācijām, ko noteikusi spēles gaita un komandas biedru palīdzība.

Jau ziņots, ka Francijas izlase latviešus uzvarēja ar 89:78, taču drošu pārsvaru panāca tikai cīņas pēdējās minūtēs. EČ turpinājumā Latvijas valstsvienības pretinieki ceturtdien Šauļos būs serbi, piektdien - Itālijas basketbolisti, bet svētdien un pirmdien attiecīgi Izraēla un Vācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi