Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bertāns: Kad metieni krīt grozā, aizsardzībai ir grūti ko iesākt

Spēlēs, kad teju katrs izpildītais metiens sasniedz savu mērķi, pretinieku aizsardzībai ir grūti likt šķēršļus ceļā uz uzvaru, pēc mača, kurā izdevās realizēt deviņus tālmetienus, teica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Vašingtonas Wizards spēlētājs Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien NBA spēlē grozā raidīja deviņus tālmetienus un guva 35 punktus, abos rādītājos sasniedzot jaunu karjeras rekordu, un palīdzēja Vašingtonas Wizards izcīnīt uzvaru.

Wizards mājās ar 130:128 (24:41, 46:23, 30:29, 30:35) uzvarēja Denveras Nuggets, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Bertāns pagājušajā sezonā vienā no spēlēm guva 32 punktus, bet trešdien viņš sasniedza jaunu karjeras rekordu. Tāpat basketbolists vēl ne reizi iepriekš vienā spēlē nebija iemetis vairāk par astoņiem "trejačiem". Bertāns šajā spēlē tālmetienus izpildīja ar 81,8% precizitāti.

"Labi "kustinājām" bumbu, un puiši spēles sākumā man ļāva izpildīt vairākus labus metienus," pēcspēles preses konferencē teica Bertāns. "Pēc tam spēle ieguva savu ritējumu, un komandas biedri laukumā sāka vairāk meklēt tieši mani. Centos izmantot šo iespēju. Kad metieni krīt grozā, aizsardzībai ir grūti kaut ko iesākt."

Šajā spēlē pret Bertānu metiena brīdī vairākkārt tika pārkāpti noteikumi. Basketbolists norādīja, ka sedzējiem no lielākas distances ir teju vai neiespējami iespaidot viņa metiena precizitāti, tāpēc sedzējiem jādarbojas tuvāk, kas reizēm var maksāt personīgo piezīmi.

"Speciāli nestrādāju pie metieniem, kuros pret mani pārkāpj noteikumus. Es vienkārši cenšos izpildīt metienus. Arī brīžos, kad manas kājas mani vairs neklausa," ceļu līdz deviņiem tālmetieniem vienā spēlē aprakstīja Bertāns.

Iepriekš šajā sezonā Bertāns nevienā mačā nebija iemetis vairāk par sešiem tālmetieniem un lielākoties vidēji spēlē realizēja 2-4 "trejačus". Basketbolists iepriekš neslēpa, ka vēl ir ceļā, lai sasniegtu savu labāko fizisko formu.

"Aizvadītie mēneši nebija viegli. Pēc vairākām spēlēm, kas noslēdzās sīvā cīņā, naktīs nevarēju pagulēt," ne pārāk veiksmīgo sezonas sākumu atminējās Bertāns. "Bija spēles, kad izpildu 8-9 tālmetienus, bet grozā ielido viens vai divi. Es un domāju, ka arī vairāki citi basketbolisti, kuri vēlas uzvarēt, šādās situācijās vairāk vai mazāk sāk vainot sevi."

"Pēc spēlēm domā, ko es varēju darīt labāk, lai palīdzētu komandai. Atbilde ir vienkārša - realizē metienus," norādīja Bertāns.

Wizards pēdējās 11 spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras un lēnām atvadās no Austrumu konferences lejasgala.

"Domāju, ka nākotnē mums būs vieglāk uzvarēt, ja vēl vairāk koncentrēsimies spēlei aizsardzībā. Pretinieki pirmajā ceturtdaļā mūsu grozā iemeta 41 punktu, bet mēs vēlāk mobilizējāmies un sākām spēlēt labāk. Ja spēsim noturēt pretiniekus zem 25 punktu robežas vienā ceturtdaļā, uzvaras noteikti būs vairāk, jo ar uzbrukumu mums problēmu būtībā nav," komandas sniegumu vērtēja basketbolists.

Pēc spēles ar Nuggets galvenais treneris Skots Brukss norādīja, ka Bertāns beidzot ir atguvis pārliecību. Arī Bertāns piekrita trenera teiktajam un norādīja, ka par viņa gatavību liecina izpildīto metienu sarežģītība. Proti, spēlē pret Nuggets Bertāns vairākkārt metienus izpildīja, atrodoties vairāku spēlētāju ielenkumā, kā arī reizēm metiena brīdī bija kustībā prom no groza.

Vēlāk noskaidrojās, ka Bertāns kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš spēlē iesaistījies no rezervistu soliņa un spējis realizēt deviņus tālmetienus. Tāpat viņš šajā spēlē ne reizi neizmeta divpunktu vērtu metienu.

"Wizards" trīs uzvaras pēc kārtas nebija izcīnījusi kopš 2018.gada decembra.

Sestdien Wizards savā nākamajā spēlē tiksies ar Portlendas Trail Blazers.

Wizards ar deviņām uzvarām 26 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13.vietu.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi