Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bertānam desmit punkti Wizards svarīgā uzvarā; Vestbruks atkārto Robertsona rekordu

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva desmit punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kamēr viņa komandas biedrs Rasels Vestbruks ar savu kārtējo triple-double atkārtoja leģendārā Oskara Robertsona rekordu.

Bertāna pārstāvētā "Wizards" cīņā par devīto vietu Austrumu konferencē viesos ar rezultātu 133:132 (33:32, 30:30, 29:39, 32:23, 9:8) pagarinājumā pārspēja Indiānas "Pacers".

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 34 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metieniem, divus no astoņiem tālmetieniem un divus no trim soda metieniem. Viņš arī pārtvēra vienu bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja labāko +/- rādītāju komandā (+17).

Latvieša realizētais tālmetiens nepilnas divarpus minūtes pirms pagarinājuma beigām ļāva pietuvoties līdz viena punkta deficītam (129:130), bet pēdējos četrus punktus, tajā skaitā sekundi pirms finālsvilpes iemetot divus soda metienus, guva Vestbruks. Viņš arī bloķēja Kerisa Leverta pēdējās sekundes metienu, kas atņemtu viesiem uzvaru.

Vestbruks spēli noslēdza ar 33 punktiem, 19 atlēkušajām bumbām un 15 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot savu 181. "triple-double" karjerā un atkārtojot savulaik Robertsona iespēto. Toties rezultatīvākais uzvarētājiem ar 50 gūtajiem punktiem bija Bredils Bīls, kurš augšstilba muskuļa un potītes savainojuma dēļ pagarinājumā laukumā nedevās.

Pretiniekiem maču ar "triple-double" pabeidza lietuvietis Domants Sabonis, kurš guva 30 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un atdeva 13 rezultatīvas piespēles. Tuvu tam bija arī Leverts, kurš guva 35 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un astoņreiz rezultatīvi piespēlēja.

"Wizards" ar 32 uzvarām 68 spēlēs pakāpusies uz devīto vietu Austrumu konferencē, apsteidzot "Pacers", kas svinējusi 31 panākumu 67 dueļos. Pirmais astotnieks vašingtoniešiem ir divu uzvaru attālumā un patreizējā bilance ļauj cerēt uz dalību "play-in" spēlēs.

Vašingtonas basketbolisti nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad ceturtajā no pieciem izbraukuma mačiem piestās Atlantā pie vietējās "Hawks".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi