Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bertānam 5 punkti, Laboral Kutxa Eirolīgas ceturtdaļfinālu sāk ar uzvaru pār Panathinaikos

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns un Spānijas klubs Vitorijas Laboral Kutxa trešdien ar pārliecinošu uzvaru sāka ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sēriju pret Grieķijas klubu Atēnu Panathinaikos.

Laboral Kutxa savā laukumā svinēja panākumu ar 84:68 (18:16, 21:12, 25:21, 20:19), sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Latvijas basketbolists spēlēja 26 minūtes un divas sekundes, gūstot piecus punktus. Viņš iemeta vienīgo divpunktu metienu un trāpīja vienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat Bertāns izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu un nopelnīja vienu personisko piezīmi, kas viņam deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Laboral Kutxa aizvadīja ļoti labu otro ceturtdaļu un pēc puslaika bija vadībā ar 39:28, savukārt spēles otrajā daļā mājinieku pārsvars sasniedza arī vairāk kā 20 punktus un tikai pēdējās minūtēs Grieķijas komanda atstarpi nedaudz samazināja.

Uzvarētājiem Dariuss Edamss guva 20 punktus, bet Jannis Burusis saviem tautiešiem sameta 15 punktus. Savukārt Panathinaikos komandā 21 punktu guva Miroslavs Raduljica.

Sērijas otrā spēlē piektdien atkal notiks Vitorijā.

Tikmēr citā mačā Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ no Krievijas sīvā cīņā ar 66:61 (17:19, 10:14, 23:20, 16:8) pārspēja Barselonas Lassa basketbolistus.

Uzvarētājiem Entonijs Rendolfs guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Malkolms Delanijs mājinieku labā sameta 11 punktus. Tikmēr Barselonas vienībā pa 13 punktiem guva Po Rivass un Džastins Dalmens.

Lokomotv-Kubaņ uzvaru izrāva mača beigās, jo vēl nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām zaudēja ar 58:61, taču atlikušajā laikā viesi punktus vairs neguva.

Arī šajā sērijā otrā spēle piektdien notiks Krasnodarā.

Jau ziņots, ka otrdien ceturtdaļfinālu ar uzvarām sāka Maskavas CSKA un Stambulas Fenerbahce basketbolisti.

Krievijas čempioni CSKA mājās ar 84:74 pārspēja Belgradas Crvena Zvezda Telekom no Serbijas, bet turku Fenerbahce savā laukumā ar 75:69 uzveica pērnā gada Eirolīgas čempionus Madrides Real no Spānijas.

Otrās spēles šajās sērijās notiks ceturtdien Maskavā un Stambulā.

Jau ziņots, ka otrā posma noslēgumā F apakšgrupā Laboral Kutxa ieņēma otro vietu, bet Panathinaikos bija trešā E apakšgrupā. Savukārt par grupu uzvarētājiem kļuva CSKA un Fenerbahce klubu basketbolisti.

Turnīra otrajā posmā 16 komandas bija sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās četras labākās vienības. Top 16 kārtā spēlēja arī Jānis Strēlnieks ar Vācijas komandu Bambergas Brose Baskets un Kaspars Vecvagars ar Lietuvas klubu Kauņas Žalgiris, taču latviešu basketbolistu pārstāvētās vienības ceturtdaļfinālam nekvalificējās, jo savā grupā palika sestajā un astotajā pozīcijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi