Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam 15 punkti Mavericks zaudējumā; Porziņģis lielisks aizsardzībā Vašingtonas uzvarā

Latvijas uzbrucējs Dāvis Bertāns svētdien aizvadīja savu sezonas rezultatīvāko spēli, tomēr viņa 15 gūtie punkti nepalīdzēja Dalasas Mavericks izcīnīt uzvaru. Tikmēr Kristaps Porziņģis guva 12 punktus un izcēlās ar pieciem bloķētiem metieniem, palīdzot Vašingtonas Wizards izcīnīt uzvaru savā laukumā.

Bertāns svētdien realizēja četrus no pieciem tālmetieniem, bet "Mavericks" sava laukumā ar 97:98 (25:25, 31:30, 18:24, 23:19) atzina Denveras "Nuggets" pārākumu.

Kopumā latvietis laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, kas ir šīs sezonas lielākais spēles laiks, bez četriem tālmetieniem realizēja arī vienu no diviem divpunktu un vienīgo soda metienu. Bertāna kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un četras personīgās piezīmes. Maču viņš noslēdza ar pārliecinoši labāko +/- rādītāju komandā +21.

Šī Bertānam bija vien trešā spēles šosezon, jo čempionāta sākumu nācās izlaist labās kājas ceļgala savainojuma dēļ. Pirmajā mačā latvietis guva trīs punktus, bet otrajā pie punktiem netika.

"Pārsvarā visi metieni bija brīvi," pēc spēles sacīja Bertāns. "Jo vairāk met, jo vairāk iemet. Bija pāris labas piespēles, vajadzēja tikai mest [pa grozu]."

Svētdienas mačā Dalasas komandas rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džošs Grīns, bet vienības līderis Luka Dončičs atzīmējās ar 22 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Viesu rindās 29 punktus guva Bounss Hailends, bet 14 Maikls Porters. "Nuggets" šo maču aizvadīja bez sava līdera Nikolas Jokiča.

"Mavericks" ar deviņām uzvarām 16 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Nuggets" ar bilanci 10-6 ir ceturtie.

Nākamo spēli Bertāna pārstāvētā komanda aizvadīs trešdien, kad viesos tiksies ar Bostonas "Celtics" vienību.

Porziņģa "Wizards" tikmēr mājas mačā ar rezultātu 106:102 (35:27, 24:28, 18:24, 29:23) Šarlotas "Hornets", tiekot pie desmitā panākuma sezonas 17 spēlēs.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtēs un 12 sekundes, no spēles realizējot vien četrus metienus no 19. Latvietis grozā raidīja divus no 11 divpunktu metieniem un divus no astoņiem tālmetieniem. Porziņģis iekrāja arī astoņas atlēkušās bumbas zem groziem, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, vienas pārtvertas piespēles, pieciem bloķētiem metieniem, četrām kļūdām, piecām personīgajām piezīmēm un +/- rādītāja +5.

 

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Kails Kuzma, bet 26 punktus guva Bredlijs Bīls.

"Hornets" rindās ar 23 punktiem izcēlās Kellijs Obrē, bet 20 punktus guva Gordons Heivords.

"Wizards" ar bilanci 10-7 pašlaik ieņem sesto vietu NBA Austrumu konferencē, kamēr "Hornets" ar četrām uzvarām 18 spēlēs ir vien 14.pozīcijā 15 komandu konkurencē.

Nākamo maču "Wizards" aizvadīs trešdien, kad  viesos tiksies ar Maiami "Heat".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi