Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Baško-Melnbārde pievienojas TTT Rīga basketbola klubam

Latvijas basketbola valstsvienības kapteine pēdējā Eiropas čempionāta finālturnīrā Gunta Baško-Melnbārde noslēgusi līgumu ar TTT Rīga komandu. Vienošanās paredz, ka līgumu iespējams pārtraukt, ja spēlētāja saņems piedāvājumu no ārzemju komandas.

Līdzīgu līgumu nedēļu iepriekš ar TTT Rīga parakstīja cita Latvijas valstsvienības basketboliste Sabīne Niedola. 

"Pievienojoties TTT Rīga komandai, man ir izdevība kvalitatīvi trenēties un uzturēt sevi formā. Jācenšas saskatīt labās lietas. Man ir interese un azarts spēlēt gan Latvijas, gan Baltijas līgās. Vienošanās paredz iespēju pievienoties ārzemju komandai. Nākotnē esmu atvērta dialogam un labprāt turpināšu spēlēt Latvijā," kluba paziņojumā citēta basketboliste.

Savukārt TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips norādīja, ka sadarbība ar Baško-Melnbārdi komandai nesīs tikai plusus, jo tādas spēlētājas klātbūtne treniņos liek mobilizēties visām meitenēm. "Viņa palīdz ar padomiem un sekmē spēlētāju atdevi augstākā līmenī. Labāku aizsardzību var uztrenēt, spēlējot pret stiprāku uzbrucēju un otrādi."

Gunta Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros un 2008.gada olimpiskajās spēlēs. Valstsvienības rindās viņa aizvadījusi 152 spēlēs, gūstot 1462 punktus. Latvijas valstsvienībā viņa debitēja 1996.gada 1.maijā, bet pēc šogad notikušā Eiropas čempionāta paziņoja par karjeras beigām izlasē.

Klubu līmenī Baško ir pirmā Latvijas spēlētāja, kura spēlējusi FIBA Eirolīgas finālā (2009.g.), kļuvusi par Polijas čempioni (Krakovas Wisla Can-Pack, 2011.), Eirolīgas vicečempioni, Spānijas vicečempioni (Halcon Avenida, 2009.) un Francijas vicečempioni (Lattes Montpellier, 2008.). Latvijas Sieviešu basketbola līgā viņa atgriežas pēc divpadsmit gadu pārtraukuma. 

Tuvākās TTT Rīga spēles paredzētas Baltijas Sieviešu basketbola līgā - otrdien pret Kauņas komandu Sirenos un trešdien pret Viļņas Kibirkštis-Tiche-Iki vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi