Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bagatskis: Pret Vāciju nospēlējām labi, bet uzvarai ar to nepietika

Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra pēdējā spēlē pret Vāciju pirmdien parādīja kopumā labu sniegumu, taču uzvarai ar to bija par maz, pēc cīņas teica valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Izdevās uzvarēt grozu, uzbrukumā izmantot savu ieroci ātrumu, 'pick'n roll' sadarbības un parādīt labu precizitāti īstajā brīdī no trīspunktu līnijas, žurnālistiem pastāstīja Bagatskis.

"Viss gāja uz to, ka mēs beidzot uzvarēsim, tad pēdējā minūtē trīs garām aizmesti soda metieni, un tādā galotnē...," katra punkta nozīmību uzsvēra Bagatskis. "Tika izspēlēts izdomātais plāns. Pēdējā ceturtdaļā komanda uzvarēja pārliecinoši, bet ar to nepietika uzvarai spēlē," viņš piebilda.

Ja Rihards Kuksiks pēdējā minūtē būtu iemetis abus soda metienus, Latvijas spēlētāji sistu personisko piezīmi. Tā kā Kuksiks iemeta vienu no diviem soda metieniem, trenera lēmums bija sodus nesist.

Bagatskis pat neesot pamanījis, ka cīņas beigu posmu Vācija aizvadīja bez saviem slavenākajiem spēlētājiem Dirka Novicka un Krisa Kamana. Vācijai ir daudz augstas klases spēlētāju, kas guvuši nozīmīgas uzvaras arī bez abiem slavenākajiem komandas biedriem, sacīja Bagatskis, uzsverot, ka nevajag apšaubīt pārējo Vācijas basketbolistu kvalitāti. Varbūt Latvijai pat būtu vieglāk, ja galotnē spēlētu Kamans vai Novickis, jo bumba tad vairāk turētos pie kāda no viņiem, apcerēja Bagatskis, nosaucot šīs savas pārdomas par ilūzijām pēc spēles.

Bagatskis kritiski novērtēja Novicka un Kamana ieguldījumu Vācijas uzvarā. Novickim bijis zems metienu precizitātes procents, bet Kamans slikti metis sodus un darbojies ne visai pārliecinoši. Latvijas izlase kopumā labi tikusi galā ar abiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu spēlētājiem.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība pēdējās sekundēs ielaida divus trīspunktu metienus un zaudēja Vācijai ar 80:81. Iepriekšējās spēlēs turnīrā gados jaunā Latvijas izlase piekāpās arī Francijai, Serbijai, Itālijai un Izraēlai, paliekot bez uzvarām pēdējā vietā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi