Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bagatskis par izšķirošu uzskata Latvijas basketbolistu prasmi spēlēt pacietīgi

Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā Latvijas basketbolistiem izšķiroši svarīga būs spēja nospēlēt pacietīgi, un tas komandai jāielāgo jau trešdien cīņā pret Franciju, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Komandai jāsaprot, ka mēs neko nevaram nokavēt un mums nav, kur steigties, aģentūrai BNS teica Bagatskis. Tieši ar to jaunatnes basketbols atšķiras no pieaugušo spēles, ka pacietīgi jāgaida savs moments, taču tikai cīņas gaitā būs redzams, kā tas izdosies, paskaidroja treneris.

"Ļoti svarīgs jautājums ir, kā mums aizies spēle, cik pacietīgi spēsim spēlēt. Mums pirmajā grupu kārtā pacietīgi jānospēlē 200 minūtes - piecas spēles pa 40 minūtēm," sacīja Bagatskis. "Nekas spēlē neizšķirsies ne pirmajā, ne piektajā minūtē," vērtēja treneris.

Francijas izlasē nav gluži pēdējie spēlētāji pasaules basketbolā ar Toniju Pārkeru priekšgalā un vēl dažiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) meistariem, smaidot teica Bagatskis. Viņš sprieda, ka galvenais būs likt pretiniekiem visu laiku spēlēt pieciem pret pieciem, pašiem turēt kājas pie zemes un neļauties nekādām māņu kustībām. Francūžus Bagatskis raksturoja kā ļoti atlētiskus, fiziskus un meistarīgus spēlētājus. Lai tādu komandu ierobežotu, jāliek viņiem spēlēt ar pretestību, un tad agri vai vēlu sāncenši sāks trakot, sagaida Bagatskis.

"Pret Gruziju un Lielbritāniju to panācām. Vai panāksim pret Franciju, nezinu," spēles stratēģiju ļāva nojaust treneris.

Bagatskis ir pārliecināts, ka arī iespējamās neveiksmes komandu nevarēs salauzt. Par tām pirms turnīra sākuma treneris nav domājis, lai gan pieļauj iespēju, ka pret stiprākām komandām zaudējumi varētu būt. Treneris paļaujas, ka jaunām komandām neveiksmes neatstāj dziļu psiholoģisko nospiedumu un jauniem cilvēkiem "vienmēr jūra ir līdz ceļiem".

"Zaudēji? Noskurinies, noslauki asinis un ej tālāk," jaunu komandu psiholoģiju raksturoja Bagatskis. Viņš uzskata, ka zaudējumi dziļu iespaidu var atstāt tieši uz pieredzējušiem spēlētājiem, kuri pēc vairākām neveiksmēm ar tām samierinās.

Bagatskis ir pārliecināts, ka ar fizisko sagatavotību komandā viss ir kārtībā, taču psiholoģiskā noturība jaunai komandai nevar būt stiprā pusē. Treneris cer, ka spēlētāji nevienu sāncensi nerespektē pēc viņu vārdiem un sasniegumu saraksta.

Par absolūtu mītu Bagatskis uzskata pieņēmumu, ka spēlētāju jaunības dēļ viņiem būs vieglāk izturēt spēļu triecienciklu, sešās dienās aizvadot piecas spēles. Pieredzējuši spēlētāji apdomīgāk izmanto savus fiziskos un psiholoģiskos resursus, liekot tos lietā tieši tad, kad vajadzīgs. Turpretim mazāk pieredzējis basketbolists enerģiju tērē nepārtraukti.

Jau ziņots, ka gatavošanos EČ finālturnīram Latvijas izlase pabeidza ar uzvarām pārbaudes spēlēs pret Gruziju un Lielbritāniju. Pirmajā spēlē Šauļos latviešu pretinieki trešdien būs francūži, bet pirmās grupas kārtas turpinājumā jāspēlē ceturtdien pret Serbiju un piektdien pret Itāliju, kā arī svētdien pret Izraēlu un pirmdien pret Vāciju. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi