Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bagatskis noteicis Latvijas basketbola valstsvienības galīgo sastāvu

Pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Gruzijas izlasi (84:73) Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis paziņojis komandas galīgo sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram.Kā pēdējie no kandidātu sastāva atskaitīti Akselis Vairogs un Lauris Blaus.

Latvijas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā:

Jānis Blūms (Bizkai Basket, Spānija), Jānis Strēlnieks (BK Ventspils), Dairis Bertāns (VEF Rīga), Edgars Jeromanovs (Arhelaos, Grieķija), Mareks Jurevičus (Veronas Tezenis, Itālija), Rihards Kuksiks (Arizona State, ASV), Dāvis Bertāns (Union Olimpija, Slovēnija), Mareks Mejeris (Liepājas lauvas), Artūrs Bērziņš (BK Ventspils), Rolands Freimanis (Lagun Aro, Spānija), Andrejs Šeļakovs (VEF Rīga), Mārtiņš Meiers (Liepājas lauvas).


“Pieņemt lēmumu par sastāvu bija ļoti grūti. Visi spēlētāji strādāja no sirds, visi centās un arī varēja paīdzēt. Tomēr divus pēdējos “liekos” vajadzēja atrast, un šajā ziņā manas domas sakrita ar abu manu kolēģu viedokli. Akselis Vairogs ar savu enerģiju vairākos mačos ienesa dzīvīgumu komandas spēlē. Tomēr Mareks Jurevičus pierādīja, ka ir stabilāks. Iespēju sevi parādīt viņam bija mazāk, tomēr Mareks nesalūza un tās izmantoja, pierādīdams, ka ir nobriedis spēlētājs, “Bagatski citē basket.lv.

“Izšķīrāmies uz Šauļiem braukt tikai ar diviem izteiktiem piektajiem numuriem, un Lauris Blaus zaudēja konkurencē ar Mārtiņu Meieru un Andreju Šeļakovu. Nepieciešamības gadījumā šajā pozīcijā var spēlēt arī Rolands Freimanis. Savukārt Mareks Mejeris šodien parādīja, ka var uzņemties iniciatīvu un palīdzēt 4.numura pozīcijā. Viņam ir visi dotumi, lai izaugtu par ļoti labu spēlētāju, un nešaubos, ka Eiropas čempionātā gūtā pieredze palīdzēs šajā procesā.”

Otrajā spēlē pret Gruziju Bagatski iepriecinājis ne tikai rezultāts, bet arī cīņas saturs:

“Neatceros gadījumu, kad kādai komandai puslaikā nebūtu bijis nevienas kļūdas, kā tas izdevās mums (visā mačā četras). Turklāt trīspunktnieku nebija pārāk daudz, toties precizitāte – ļoti laba (visā spēlē 11/24). Kaut arī slikti metām divpunktniekus un sodus, spēle bez kļūdām ļāva līdzsvarot mača gaitu. Otrajā puslaikā mūsu agresīvā spēle nokaitināja pretiniekus, sākās izteikta spēka cīņa, un prieks, ka spējām ne tikai tādu uzspiest pretiniekiem, bet arī paši izturējām līdz galam. Spēlējām pacietīgi, kontrolējām cīņas gaitu.”

Bagatskis cer, ka ka pozitīvais rezultāts nostiprinās spēlētājiem pārliecību par sevi un palīdzēs spēlēt vēl labāk. “Savukārt līdzjutēji vairāk noticēs mums un neatstās bez atbalsta ne pēdējā pārbaudes mačā Jelgavā, ne Eiropas čempionāta cīņās Šauļos.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi