Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Bagatskis no Latvijas basketbola izlases cer sagaidīt arvien stabilāku spēli

Latvijas basketbola izlase epizodiski rāda labu un saturīgu sniegumu, taču tai jākrāj pieredze un jāspēj noturēt spēlē stabilāku līmeni, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Zaudētajā pārbaudes spēlē pret Krieviju Latvijas izlase pirmajā ceturtdaļā parādīja, ka grib un māk spēlēt, žurnālistiem teica Bagatskis. Viņš atzina, ka ir patīkami spēlēt pret spēcīgu pretinieku, ko vada tik pieredzējis treneris kā Deivids Blats.

"Bija cīņasspars, vēlēšanās un motivācija," ar Latvijas spēlētāju attieksmi apmierināts bija Bagatskis. "Jāstrādā, un spēli pēc spēles vairāk jākontrolē savas emocijas, jāstabilizē spēle," izlases pieredzes trūkumu atklāja treneris.

Līdz ar neizbēgamām spēlētāju maiņām komandas spēlē pēc laba sākuma pazudis līdzsvars un zudusi pārliecība par sevi, tādēļ sekojušas muļķīgas kļūdas, ko pieredzējušie Krievijas basketbolisti nekavējās izmantot, cīņas viļņveidīgo gaitu izskaidroja Bagatskis. Latvijas izlase vēlreiz sakoncentrējusies trešajā ceturtdaļā, pacietīgi nospēlējot aizsardzībā, taču svarīgās situācijās neiemeta soda metienus, savukārt pieredzējusī Krievijas valstsvienība savas iespējas nekļūdīgi izmantojusi.

Pēdējā ceturtdaļā Latvijas spēlētājos atkal parādījies respekts pret pretinieku uzvārdiem, tomēr Bagatskis uzskata, ka abu komandu nākamajā cīņā sestdien Jelgavā būs cita spēle un cits rezultāts. Bagatskis atzina, ka bija mazliet par daudz trīspunktu metienu (32), taču tāds esot Latvijas spēlētāju stils, turklāt pretinieki piespieda sāncenšus baidīties no kļūdām, tādēļ bieži vien tālmetieni bija dabisks situācijas risinājums.

Bagatskis uzsvēra, ka Latvijas izlase pēc smagiem treniņiem aizvadīja pirmo spēli pilnā sastāvā, turpretim Krievijas valstsvienībai bija jau piektā spēle.

Krievijas izlases galvenais treneris Blats Latvijas izlasi nosauca par ātru un enerģisku komandu, kas spēja radīt problēmas Krievijas aizsardzībai. Viņš piemetināja, ka rezultātam pārbaudes spēlēs nav īpašas nozīmes, bet spēles raksturam gan. Latvijas izlase nākotnē kļūs par spēcīgu komandu, ja jaunajiem basketbolistiem būs iespēja pilnveidoties, uzskata Blats. Krievijas treneris pauda atbalstu nostājai, ka valstsvienībā jāspēlē tikai tiem basketbolistiem, kas to vēlas, jo nav nevienu jālūdzas spēlēt par savu valsti.

Viesu basketbolists Dmitrijs Hvostovs atvainojās par sava komandas biedra Timofeja Mozgova nopelnīto nesportisko piezīmi un paskaidroja, ka tā bija spēles epizode, nevis apzināta rupjība. Latvijas izlase parādīja ātru spēli, bet pēdējā ceturtdaļā spēku samērā izšķiroša bija Krievijas izlases veikums aizsardzībā, viņš piebilda.

Savukārt Latvijas spēlētājs Rihards Kuksiks sprieda, ka otrajā ceturtdaļā komanda pēc kļūdām ielaida pārāk daudz vieglus punktus, bet analoģiskās situācijās pretējā virzienā palika tukšā. Taču arī Kuksiks cer, ka sestdien Jelgavā izdosies Krievijas izlasei radīt daudz lielākas problēmas.

Jau ziņots, ka pārbaudes spēlē "Arēnā Rīga" Latvijas izlase ar 68:87 zaudēja Krievijas basketbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi