Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Bagatskis cer, ka basketbola izlases kandidāti treniņos sasniegto kvalitāti spēs parādīt arī spēlēs

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis cer, ka izlases kandidāti treniņos sasniegto kvalitāti spēs parādīt arī spēlēs.

Izlases darba procesā, pēdējās divarpus dienas trenējoties Šauļos, kardinālu jaunumu neesot, taču pēc fiziski smagajiem treniņiem sagatavošanās sākumā basketbolistiem parādoties svaigums."Treniņos spēlētāju kustībās parādās svaigums. Puiši vairāk saprot, ko mēs, treneri, ceram sagaidīt no viņiem, un arī labāk saprot, ko var sagaidīt viens no otra. Pret attieksmi un pašatdevi – nekādu pretenziju. Tagad tikai jācenšas treniņos sasniegto kvalitāti parādīt arī spēlēs," par Bagatska teikto informēja Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas izlases kandidāti piektdien no Šauļiem pārbrauca uz Panevēžu, kur sestdien plkst. 21 aizvadīs kārtējo pārbaudes spēli, tiekoties ar Lietuvas izlasi. Komandas sastāvā joprojām ir 14 basketbolistu, kas pretendē uz 12 vietām. Divus liekos treneri nosauks tikai pēc pēdējās pārbaudes spēles ar Lielbritānijas izlasi, kas 27.augustā notiks Jelgavā.

"Spēlētājiem ir gan mikrotraumas, gan snieguma svārstības, tāpēc mums, treneriem, ir padomā dažādi risinājumi. Iespējas tikt sastāvā ir visiem, un ceru, ka tas puišiem nodrošina papildu motivāciju," atzina Bagatskis.

Viņš sacīja, ka sestdienas spēlei ar Lietuvas izlasi latvieši gatavosies kā Eiropas čempionāta mačam. "Ceturtdien TV redzējām Lietuvas spēli ar Spāniju, šodien Panevēžā klātienē noskatīsimies maču ar Krieviju. Būs gan videoseanss, gan spēles plāns. Lietuviešiem uzvarēt Spāniju palīdzēja emocijas, bet pati spēles kvalitāte nepārliecināja. Paskatīsimies, kādi viņi būs, spēlējot vairākas dienas pēc kārtas," piebilda treneris.

Pēc spēles ar Lietuvu sekos divas spēles ar Gruziju – 22.augustā Rīgā un 24.augustā Ventspilī, bet pārbaudes mači beigsies 27.augustā Jelgavā pret Lielbritāniju.

Bagatska vadītā izlase piedzīvojusi zaudējumus visās četrās līdzšinējās pārbaudes spēlēs: Klaipēdā pret Lietuvas studentu izlasi un Slovēnijas valstsvienību, kā arī ''Arēnā Rīga'' un Jelgavā pret Krievijas izlasi.

EČ finālturnīra grupā Šauļos Latvijas izlase tiksies ar Franciju (31.augustā), Serbiju (1.septembrī), Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī). Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi